Decizia de suspendare a înfiinţării Hidroenergetica a fost anulată de Curtea de Apel Bucureşti, decizia instanţei fiind irevocabilă.
Proiectul înfiinţării Hidroenergetica a fost blocat în instanţele de judecată din cauza unor procese intentate de Fondul Proprietatea, care deţine acţiuni la societăţi ce urmau să fie incluse în acest plan de reorganizare, de sindicate şi firme private, care contestau oportunitatea propunerii. Compania energetică naţională Hidroenergetica ar urma să cuprindă active ale Hidroelectrica, termocentralele Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucureşti şi filialele Hidroelectrica Hidroserv Bistriţa, Hidroserv Slatina, Hidroserv Porţile de Fier, Hidroserv Curtea de Argeş, Hidroserv Sebeş, Hidroserv Haţeg, Hidroserv Cluj.
Acţionarii au aprobat în noiembrie această fuziune, iar în decembrie Tribunalul Bucureşti a admis cererea de suspendare a deciziilor AGA formulată de Fondul Proprietatea şi a decis suspendarea procesului. „Franklin Templeton, în calitate de administrator unic al Fondului Proprietatea, informează că, în ciuda deciziei Curţii de Apel din data de 7 martie, există şi alte litigii pe care le-a iniţiat, cu succes, în vederea blocării proiectului de fuziune pentru crearea celor doi campioni în energie, Electra şi Hidroenergetica. Ca urmare a litigiilor amintite, proiectul de fuziune continuă să fie suspendat în prezent”, potrivit unui comunicat FP transmis BVB.