Costurile aderarii la Uniunea Europeana vor fi mari, iar intreprinderile mijloci trebuie sa faca eforturi pentru a fi competitive pe piata comunitara.
IOHANNA ONACA
Intreprinderile trebuie insa sa faca eforturi pentru a rezista pe piata comunitara. "Regulile de pe piata unica nu se negociaza, ele vor fi aplicate cu strictete. Circa 80% din comertul Romaniei se desfasoara in Uniunea Europeana, iar contributia IMM-urilor in acest sens este semnificativa. Potentialul este important, dar trebuie facute eforturi pentru integrare", a afirmat Alexandru Farcas. "Raportul costuri-profituri va depinde de cum vom folosi procesul de integrare in folosul nostru", a declarat Eugen Ovidiu Chirovici, presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC).
Statul sa-si plateasca datoriile
Birocratia, coruptia si nerespectarea legilor sunt doar cateva dintre problemele cu care se confrunta intreprinderile mici si mijlocii din Romania. "Statul ar trebui sa isi plateasca datoriile catre intreprinzatori. Ar trebui gasita o metoda de compensare a datoriilor pe care le au intreprinzatorii catre stat cu cele ale statului catre agentii economici", a declarat Gheorghe Caruz, presedintele Asociatiei Agentilor Economici cu Capital Privat din Braila. Intreprinzatorii se mai plang de nerestituirea TVA, dar si de lipsa mijloacelor de informare privind integrarea in UE.Citește pe Antena3.ro