x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Imobiliar - Litoralul atrage investitorii in rezidential

Imobiliar - Litoralul atrage investitorii in rezidential

de Daniela Ivan    |    24 Apr 2007   •   00:00
Imobiliar - Litoralul atrage investitorii in rezidential

Noi cartiere rezidenţiale se ridică pe malul Mării Negre. Acestea oferă apartamente sau case de vacanţă oamenilor cu bani, care preferă confortul propriei locuinţe in locul unei camere de hotel.

Locuinţe cu vedere la mare

Noi cartiere rezidenţiale se ridică pe malul Mării Negre. Acestea oferă apartamente sau case de vacanţă oamenilor cu bani, care preferă confortul propriei locuinţe in locul unei camere de hotel.

Mamaia, Olimp şi Costineşti sunt staţiunile care tind să se impună drept locaţii favorite pentru cei care doresc să-şi cumpere o casă de vacanţă sau pentru cei care vor să facă o investiţie. Totuşi, complexuri rezidenţiale se ridică şi in Constanţa, pentru că dezvoltatorii se orientează şi spre localnici, nu numai spre cei care-şi cumpără casă de vacanţă. Insă zonele preferate de investitori sunt cele din apropierea ţărmului, care au avantajul unei panorame asupra mării şi unde sunt tentaţi să cumpere şi cei care fac investiţii, spun agenţii imobiliari care se ocupă de vanzarea locuinţelor din ansamblurilor rezidenţiale. Deşi proiecte la standarde moderne au fost anunţate incă din anul 2002, abia de anul trecut au apărut proiectele mari precum Tomis Plus, Del Sole sau Sea Breeze.

TOMIS PLUS. Este poziţionat pe Bulevardul Tomis, la ieşirea din Constanţa către Aeroportul Mihail Kogălniceanu pe un teren de 128.000 mp. Aici se vor construi 448 de apartamente şi 136 de vile ce vor fi finalizate in cursul acestui an. Ansamblul oferă garsoniere, apartamente cu două, trei sau patru camere, dar şi vile individuale şi inşiruite. O garsonieră poate fi achiziţionată cu 50.000 de euro, iar un apartament cu două camere - cu pană la 100.000 de euro, in timp ce unul cu trei camere - cu pană la 150.000 de euro.

DEL SOLE. La numai 4 km de Constanţa, in zona localităţii Cumpăna, pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră, se construiesc 400 de vile pe un teren de 60.000 de metri pătraţi. Cele 400 de vile sunt disponibile in şapte modele ce au suprafeţe construite intre 130 mp şi 180 mp. Preţul unei locuinţe este cuprins intre 106.000 euro pentru o casă cu două dormitoare şi o suprafaţă de 118 metri pătraţi şi 151.000 de euro pentru o locuinţă cu trei dormitoare şi 159 de metri pătraţi.

Lucrările de construcţie vor avea o durată de patru ani, proiectul fiind dezvoltat in trei etape. Prima etapă include construcţia a 70 de vile pană la sfarşitul anului 2007. Sea Breeze. Este situat la mai puţin de 100 de metri de ţărmul Mării Negre, la numai 2 kilometri de Mamaia Sat intre Mamaia şi oraşul Năvodari. Se compune din cinci blocuri, cu un total de 100 apartamente cu suprafeţe cuprinse intre 90 şi 143 de metri pătraţi. Preţul este cuprins intre 900 şi 1.450 de euro/mp, in funcţie de nivelul finisajelor, dar mai ales de vederea la mare.

COMPLEXUL MARIA. Este amplasat in Costineşti, chiar in zona epavei. Complexul Maria, format din trei clădiri interconectate, structurate pe cinci niveluri: P+4, oferă 15 apartamente cu două camere şi 15 apartamente cu trei camere, ale căror suprafeţe sunt de 62 mp pentru două camere şi de 90 mp pentru cele cu trei camere. Ţărmul mării poate fi admirat de pe terasă, toate apartamentele avand vedere la mare.

STAŢIUNEA OLIMP
Sunt in construcţie trei mari ansambluri rezidenţiale. Sara Sea View oferă 128 de apartamente, intr-un bloc amplasat intr-un parc langă Hotelul Amfiteatru. Apartamentele au două, trei sau patru camere şi suprafeţele intre 90 şi 200 de metri pătraţi. Preţurile variază intre 72.000 şi 160.000 de euro plus TVA. Tot in Olimp se mai construiesc alte două ansambluri rezidenţiale, respectiv Cronos Plaza şi Zeus Plaza, care oferă 80 şi respectiv 100 de apartamente amplasate la numai 100 de metri de mare.
×
Subiecte în articol: economic două camere apartamente metri