x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Imobiliar: Scad preţurile!

Imobiliar: Scad preţurile!

de Jurnalul National    |    11 Apr 2008   •   00:00

Preţurile locuinţelor vechi din Ro­mânia au scăzut de la începutul anului cu circa 7%, iar pînă la sfîr­şi­tul lui 2008 reducerea ar putea ajun­ge la 10%

Preţurile locuinţelor vechi din Ro­mânia au scăzut de la începutul anului cu circa 7%, iar pînă la sfîr­şi­tul lui 2008 reducerea ar putea ajun­ge la 10%, ca urmare a crizei financiare care a dus la scumpirea credite­lor, estimează Century 21 România. “Nu cred că scăderea este sezo­nieră pentru că are la bază mo­tive fun­damentale: creditele sînt mai scum­pe, în plus băncile vor fi şi mai pru­d­ente în acordarea creditelor şi vor introduce şi mai multe norme prudenţiale care vor determina scăderea numărului celor care îşi permit un credit, deci va fi o cerere mai mică”, a declarat Gabriel Alexandru, vicepreşedintele companiei.

Declaraţiile acestuia contrazic într-o anumită măsură datele Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România care arată că numărul tranzacţiilor imobiliare – cu locuinţe şi terenuri – a crescut în primele două luni ale anului cu 21%, de la 63.772 în 2007, la 77.703 în 2008. Datele notarilor nu includ însă informaţii privind ponderea tranzacţiilor cu locuinţe în totalul raportat în primele două luni.

×
Subiecte în articol: economic