x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Încă un pas spre listarea FP la bursă

Încă un pas spre listarea FP la bursă

19 Aug 2010   •   00:00

Despăgubiţii fostului regim comunist aproape că pot răsufla uşuraţi, după ce Fondul Proprietatea (FP) a făcut încă un pas spre listarea la bursă. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis ieri avizul prin care a înregistrat Fondul Proprietatea în categoria alte organisme de plasament colectiv (AOPC) de tip special.

"Se înregistrează SC Fondul Proprietatea SA în categoria alte organisme de plasament colectiv (AOPC) de tip special, înfiinţat sub forma unei societăţi de investiţii de tip închis, constituit în scopul acordării despăgubirilor aferente imobilelor care nu pot fi restituite în natură", se arată în avizul CNVM. Mai există însă un mare hop: acţionarii trebuie să aprobe în Adunarea Generală din 6 septembrie numirea ca administrator unic a Franklin Templeton Investment Management Ltd. - Sucursala Bucureşti.

În caz contrar, avizul îşi pierde valabilitatea. În esenţă, statul trebuie să numească administratorul după ce l-a ales anul trecut, dar semnarea a tărăgănat timp de un an. Ministerul Finanţelor este acţionarul majoritar al FP, cu 52,84% din titluri. Tot în AGA din 6 septembrie se va vota şi acordarea de dividende din profiturile anilor 2008 şi 2009, în valoare de 1,1 miliarde de lei, care au fost blocate până acum legislativ.

×
Subiecte în articol: economic