x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    03 Sep 2007   •   00:00
VĂNZARE AMĂNATĂ. Tratativele dintre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Ford continuă pentru preluarea uzinei de la Craiova. Deşi se estima că sămbătă, 1 septembrie, se va ajunge la o inţelegere, nici una dintre cele două părţi nu a anunţat semnarea contractului. Surse din apropierea negociatorilor, citate de hotnews.ro, au precizat că data de 15 septembrie este mult mai realistă pentru finalizarea discuţiilor. Statul romăn deţine la Automobile Craiova 72,4% din acţiuni. (Daniel Ionaşcu)


MONITORIZARE PETROM. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului urmăreşte atent respectarea de OMV a clauzelor din contractul de privatizare al Petrom. Potrivit unui comunicat al instituţiei, AVAS urmează aceleaşi proceduri ca şi in cazul celorlalte 4.782 de contracte. Varujan Vosganian (foto), ministrul Economiei şi Finanţelor, a declarat recent că manifestă neincredere faţă de corectitudinea privatizării Petrom şi a recomandat AVAS-ului să verifice scadenţele, iar, in cazul in care va putea, să stopeze contractul de privatizare. Pănă acum OMV şi-a indeplinit toate obligaţiile. (Daniel Ionaşcu)


MOTORIZARE. Dacia a introdus un diesel de 1,5 litri de 85 de cai-putere in gama de motorizări pentru Logan şi Logan MCV. Potrivit Dacia, propulsorul are cinci trepte, consumă 4,6 litri la suta de kilometri pentru varianta berlină şi 5,2 litri pentru MCV. Loganul accelerează cu acest motor in 13 secunde pănă la 100 km pe oră, in timp ce Logan MCV ajunge la această viteză in 14,3 secunde. Noua motorizare ridică la cinci numărul propulsoarelor disponibile pentru gama Dacia.

×
Subiecte în articol: economic