x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

26 Sep 2007   •   00:00

Portal - Consultanţă online pentru IMM

Ministerul pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii (IMM) in parteneriat cu Ministerul Lucrărilor Publice au lansat primul portal integrat dedicat IMM. Portalul www.business-entrepreneur.ro facilitează relaţia dintre instituţiile de stat şi mediul de afaceri. Utilizatorii vor putea beneficia de consultanţă pentru accesarea fondurilor europene. "Acest domeniu reprezintă coloana vertebrală a economiei, avănd o pondere de 70% din PIB", a spus Ovidiu Silaghi, ministrul IMM. (Elena Stan)

Â

Locuinţe - Preţurile vor mai creşte cu 10%

Preţurile locuinţelor din ansamblurile rezidenţiale vor continua să inregistreze o creştere de circa 10% pănă la finalul acestui an, consideră analiştii companiei Colliers International. "Atăt timp căt cererea va continua să fie mai mare ca oferta, preţurile vor continua să crească. Cu 10% pănă la finalul acestui an şi cu o rată anuală de 15%-20% in următorii doi-trei ani", se arată intr-un raport al companiei. In a doua parte a acestui an, pe piaţă vor fi lansate nu mai puţin de 11 proiecte imobiliare ce vor aduce in următorii ani 3.721 de apartamente. (Daniela Ivan)

Negocieri - MOL a refuzat incă o dată OMV

OMV a făcut o nouă ofertă de preluare a grupului petrolier maghiar MOL. Compania austriacă deţine 20,2% din MOL, insă doreşte minimum 50% din participaţii. Pentru aceasta a oferit 32.000 de forinţi pe o acţiune, aproape 128 de euro, cu 43,6% mai mult decăt valoarea acţiunilor MOL de la data de 21 mai, cănd au inceput investiţiile speculative. Reprezentanţii MOL au afirmat că nu sunt interesaţi de ofertă, pentru că aceasta nu oferă beneficii acţionariatului şi nu aduce nimic nou faţă de oferta anterioară, deja respinsă de Consiliul de Administraţie. (Daniel Ionaşcu)

Proprietatea - Fondul va emite obligaţiuni

Fondul Proprietatea va putea emite obligaţiuni, a declarat Alexandru Păunescu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului. Acesta a fost creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui in natură averile confiscate. Titlurile Fondului sunt nominative şi de valori egale. Acţionarii vor primi dividendele pentru 2006 in jurul datei de 1 noiembrie, suma alocată fiind de 36 de milioane de lei. Plata va fi efectuată prin unităţile CEC. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic