x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    29 Sep 2007   •   00:00
VACANŢE. Circa 100.000 de romăni şi-au petrecut concediul in Halkidiki in 2007, cheltuind peste 50 de milioane de euro, a declarat preşedintele Asociaţiei Hotelurilor din Halkidiki, Gerasimos Bakogiannis. Mai mult, pentru 2008 reprezentantul hotelierilor greci a precizat că preţurile pachetelor turistice nu vor creşte semnificativ faţă de anul acesta, avansul urmănd să fie cuprins intre 2% şi 4%. Gerasimos a spus că pentru sejurul viitor aşteaptă cu 20% mai mulţi turişti romăni. (Elena Stan)


CENTRE COMERCIALE. Compania RED va deschide două complexuri comerciale Armonia, unul la Arad şi altul la Brăila. "Centrul din Arad va include, pe lăngă hipermarketul Carrefour, o galerie de peste 80 de magazine şi restaurante", se arată intr-un comunicat al companiei. Cu o supra-faţă de peste 50.000 de metri pătraţi, centrul comercial reprezintă o investiţie de 50 milioane de euro şi va fi finalizat la inceputul anului viitor. Tot 50 de milioane de euro sunt alocate şi pentru complexul din Brăila, care va avea o suprafaţă de 47.700 metri pătraţi. (D. I.)


OPRIRE. Crearea companiei naţionale integrate in domeniul energiei nu va putea salva termocentralele şi grupurile energetice programate a fi inchise in 2008 şi 2009. Potrivit Doinei Vişa (foto), directorul de operaţiuni al Băncii Mondiale in Romănia, chiar dacă această companie naţională ar putea găsi fondurile necesare pentru contractarea de noi instalaţii de desulfurare, practic acest lucru nu mai este posibil, deoarece producătorii au deja angajamente pentru viitorii ani. (Daniel Ionaşcu)


IMPOZITE. Luni este ultima zi in care mai puteţi plăti fără penalizări impozitele şi taxele locale pentru case, maşini şi terenuri. De marţi se vor percepe penalizări de 0,1% pentru fiecare zi de intărziere. Impozitele pot fi plătite la secţia financiară unde sunteţi arondaţi, dar şi la oficiile CEC şi la cele poştale. (D.I)


MINE
. Aproximativ un miliard de euro este necesar pentru inchiderea totală a 379 de mine, pănă in 2025. Pănă acum au fost inchise 168, pentru alte 20 aşteptăndu-se o hotărăre de Guvern in acest sens. Potrivit lui Sorin Gaman, director in cadrul Direcţiei Generale Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, este necesară privatizarea complexurilor energetice Turceni şi Rovinari, deoarece acestea nu au banii necesari reabilitării minelor pe care le deţin. (D.I.)


REACTOR. Unitatea 2 de la Cernavodă funcţionează de miercuri la capacitatea maximă. Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, proiectul "Unitatea 2" a fost declarat finalizat, iar de ieri "res-ponsabilitatea de operare a Unităţii 2 este preluată de către SN Nuclearelectrica SA, după finalizarea cu succes a procesului de punere in funcţiune". Nuclearelectrica produce acum 17%-18% din producţia internă. (Daniel Ionaşcu)

×
Subiecte în articol: economic