x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    03 Apr 2008   •   00:00

BRICOLAJ. Praktiker România ar putea avea în acest an cele mai mari vânzări ale grupului din afara Germaniei. Praktiker România a înregistrat anul trecut o cifră

BRICOLAJ. Praktiker România ar putea avea în acest an cele mai mari vânzări ale grupului din afara Germaniei. Praktiker România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 251,4 milioane de euro, în creştere cu 63,6% faţă de 2006, potrivit raportului financiar anual al grupului german publicat ieri. Grupul vrea să deschidă încă cinci ma­gazine, peste cele 20 pe care le deţine. Pe piaţa locală de retail mai sunt prezente reţelele Bricostore, bauMax, Mr Bricolage, Hornbach, Tekzen. (D.Ivan)


PLANURI. România, Bulga­ria, Georgia, Grecia, Moldova, Ru­sia, Turcia şi Ucraina vor aloca fonduri naţionale şi de la buget pentru finanţarea unei autostrăzi cu o lungime de 7.000 de kilometri, care va fi realizată în urma sem­nă­rii unui memorandum, anunţa site-ul bulgar Novinite. Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, ştie de acest proiect, însă nu crede că se va realiza. “Construcţia unei autostrăzi care să unească toate statele riverane Mării Negre este deocamdată doar un proiect şi are «cât de cât şanse» de realizare, însă nu este obligatoriu să se şi întâmple”, a spus Orban. (E.S)


SECURITATE. Pentru buna desfăşurare a activităţii în zona aeroportului din Băneasa pe pe­ri­oa­da Summit-ului NATO, fir­ma UTI a instalat în timp record un sistem pilot de securitate (foto). Sistemul este alcătuit dintr-un modul de control al accesului, su­pra­ve­ghere video şi dispe­cerat de monitorizare.


GREVA CONTINUĂ. Tribunalul Argeş a amânat pentru nouă aprilie luarea unei decizii pe fond în cazul procesului intentat de
ad­mi­nistraţia Dacia împotriva sin­dicaliştilor. Ei au reclamat că tre­­buie sesizată Curtea Cons­ti­tu­ţi­o­na­lă, deoarece legea conflic­telor de muncă nu prevede ce se în­tâmplă cu salariaţii după în­ce­ta­rea grevei. Instanţa a respins cere­rea protestatarilor. Conduce­rea Da­cia a anunţat ieri că negocierile cu sindicatul se opresc până când muncitorii vor relua lucrul. (Elly Cîrstea)

×
Subiecte în articol: economic