x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    04 Apr 2008   •   00:00

OBLIGAŢIUNI. Ministerul Economiei şi Finanţelor a vândut, ieri, obligaţiuni de stat cu scadenţa la trei ani în valoare de 179 milioane de lei, la un randament mediu de 9,8%. Valoarea programată a licitaţiei a fost de 500 de milioane de lei, iar randamentul maxim s-a situat la 10%. Pentru luna aprilie, Finanţele au în vedere vânzarea de obligaţiuni şi certificate de trezorerie în sumă totală de 2,2 miliarde lei, cu 600 de milioane de lei peste nivelul anunţat pentru martie. (Daniela Ivan)

 

LANSARE. Dacia va lansa în Marea Britanie modelul Sandero în luna ianuarie 2009. Potrivit lui Roland Bouchura, directorul general al Renaul Marea Britanie, preţurile de vânzare încep de la 8.000 de lire sterline, aproximativ 10.600 euro. Circa jumătate din cei 300 de dealeri Renault din Marea Britanie vor comercializa modelul Dacia. Sandero va fi lansat în luna iunie în România şi alte state europene, iar până la finele lui 2008, automobilul va fi comercializat în 40 de state. (Daniel Ionaşcu)

 

Proteste. CNS Cartel ALFA va trimite 100 de sindicalişti la un euro-miting organizat la Ljubljana, cu ocazia întâlnirii miniştrilor de finanţe europeni, pentru a protesta împotriva politicilor de moderare salarială. Cartel ALFA participă la acest miting alături de Confederaţia Europeană a Sindicatelor. Potrivit lui Bogdan Hosu (foto), liderul Cartel ALFA, se constată o scădere a ponderii salariilor în venitul naţional al statelor membre, iar lucrătorii trebuie să facă faţă unei scăderi a puterii de cumpărare. În acelaşi timp, susţin sindicaliştii, salariile cadrelor de conducere, dar şi diferenţele de remuneraţie între bărbaţi şi femei, cresc. (Cătălin Pruteanu)

×
Subiecte în articol: economic