x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

INFO

24 Apr 2007   •   00:00
PROIECT PC. Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor va discuta astăzi proiectul Partidului Conservator privind despăgubirea persoanelor care au depus inainte de 1989 bani la CEC pentru achiziţionarea unei maşini Dacia. Proiectul de lege al PC precizează ca despăgubirile să fie egale cu suma depusă la CEC, indexată cu rata inflaţiei, calculată din data depunerii pană in ziua achitării, din care se deduce dobanda legală bonificată de CEC pe perioada cat a fost acordată. In prezent, proiectul conservatorilor a primit aviz favorabil de la Comisia de Buget Finanţe, cu amendamentul ca oamenii să fie despăgubiţi cu titluri de proprietate scadente la 4 ani.

LANSARE. Compania aeriană Romavia a lansat ieri programul de zboruri charter pe ruta Bucureşti - Strasbourg. Avioanele charter vor zbura regulat spre Strassbourg in zilele de luni şi joi, după următorul program: plecare de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", Bucureşti la ora 11:00 şi sosirea la destinaţie la ora 12:50 şi plecarea de la Strasbourg la ora 13:50 şi sosirea la Bucureşti la ora 17:25. Preţul biletului dus-intors este de 236 de euro, sumă care include şi taxele de aeroport. Prima cursă spre Strasbourg a fost inaugurată de europarlamentarii romani. (F.Z.)

BCR PROFIT. Banca Comercială Romană (BCR) va acorda acţionarilor dividende in valoare de 367 milioane de lei, ceea ce reprezintă circa 55% din profitul net de repartizare aferent anului trecut, de 662 milioane de lei, au declarat ieri surse din acţionariatul băncii. "AGA a aprobat toate punctele de pe ordinea de zi din convocator. Dividendele acordate acţionarilor vor fi in sumă de 367 milioane de lei", au afirmat sursele citate. Acţionarii au mai decis şi numirea lui Bernard Spalt, din partea Erste Bank, in Consiliul de Supraveghere al BCR. (Mediafax)

ROMPETROL, SCUMPIRI. Ieri, Rompetrol a majorat preţurile sortimentelor sale de benzină cu 8 pană la 10 bani, iar motorinele cu 6 -7 bani, la o săptămană după ce Petrom scumpise cu 9, respectiv cu 7 bani. Carburanţii Rompetrol sunt mai scumpi, preţul benzinei Premium Euro 4 ajungand la 3,37 lei/l, cel al benzinei Efix 95 la 3,35 lei/l, iar motorina Efix Diesel costă 3,16 lei/l. Benzina Petrom tip ECO Premium costă acum 3,30 lei /l, iar cea tip Premium 95 fără plumb - 3,28 lei/l. Motorina Petrom Euro Diesel 4 costă 3,09 lei/l. (A.N. Ionescu)

RENAULT - INNOIREA PARCULUI AUTO. Incepand de marţi, 24 aprilie, Renault demarează in cele 39 de concesiuni aparţinand mărcii Programul de Stimulare a innoirii Parcului Auto la care participă cu o cotă de 1.872 de vehicule. Renault oferă in plus clienţilor un discount de pană la 1.300 euro cu toate taxele pentru modelul Symbol, 2.350 euro cu toate taxele pentru Megane şi 3.000 euro cu toate taxele pentru Laguna.

×
Subiecte în articol: economic