x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

20 Apr 2007   •   00:00
BERD INVESTIŢII. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) are în vedere, în 2007, semnarea a 20-25 de proiecte în România, cu o valoare cumulată de peste 400 milioane de euro. "Proiectele se referă atât la intrarea în acţionariatul unor companii, cât şi la o serie de împrumuturi pe care BERD le va acorda unor firme româneşti", a spus Hildegard Gacek, directorul pentru România al instituţiei internaţionale Gacek. BERD a investit până acum, în România, peste 3,5 miliarde de euro.

ALIMENTE UE. Experţi ai Oficiului Veterinar şi pentru Alimente (FVO) din cadrul CE vor verifica, în perioada 23 aprilie-4 mai, modul în care sunt realizate controalele sanitare veterinare în sectorul produselor de origine animală, în special al cărnii şi laptelui. Vor fi verificate în special fabricile care au primit de la inspectorii Autorităţii Veterinare aprobare de livrare a produselor pe piaţa comunitară, dar şi respectarea regulilor de igienă a produselor.

CFR MARFĂ. Profitul brut al CFR Marfă, companie pe care Ministerul Transporturilor intenţionează să o scoată la privatizare în acest an, este estimat pentru 2007 la 6,5 milioane de lei, în scădere cu aproximativ 40% comparativ cu anul trecut, în principal ca urmare a scăderii veniturilor din vânzarea mărfurilor. Directorul CFR Marfă va câştiga 141.000 lei, cu 15% mai mult decât în 2006, iar câştigul mediu lunar pe salariat este estimat la 1.668 de lei, faţă de 1.374 de lei în cursul anului trecut.

DACIA – EXPORTURI. Automobile Dacia, deţinută de grupul francez Renault, a exportat în primele trei luni aproape 23.000 de autovehicule, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006, iar peste jumătate dintre maşini au fost vândute în state din Europa Occidentală, ca Franţa, Germania, Spania şi Italia. Din totalul automobilelor Dacia vândute în intervalul 1 ianuarie-31 martie 2007, peste 53% au fost livrate în străinătate.

×
Subiecte în articol: economic