x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Isărescu: vin bani în România.

Isărescu: vin bani în România.

de Daniela Ivan    |    25 Mai 2011   •   10:41

Romania va intra probabil intr-o noua perioada in care se va confrunta cu intrari masive de capitaluri, desi inrautatirea situatiei Greciei ar putea tempera acest trend temporar, a declarat guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.

Acesta a mai precizat ca BNR va incerca sa atenueze volatilitatea cursului de schimb, dar a aratat ca nu trebuie date mesaje gresite despre ceea ce banca centrala poate face pentru a influenta evolutia cursului.

"Daca intrarile de capital vor fi mari, acumularea de rezerve execedentare, deja avem rezerve internationale excedentare si crearea de lichiditate prin interventii directe este o iluzie, nicio banca centrala nu poate face acest lucru. Vom incerca sa descurajam volatilitatea extrema a cursului, prin alte masuri neortodoxe, dar in acelasi timp spunem ca este foarte important sa fie asigurata competitivitatea produselor romanesti nu numai prin pret, ci si prin productivitate, costuri scazute de productie, promovare corespunzatoare, deschiderea spre noi piete de export. Reformele structurale sunt esentiale in acest sens", a spus Isarescu.

×
Subiecte în articol: economia