x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Krivoi Rog - Vănzare blocată

Krivoi Rog - Vănzare blocată

de Jurnalul National    |    04 Oct 2007   •   00:00

Preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko, a blocat vănzarea combinatului Krivoi Rog, la care Romănia deţine o participaţie de 28%.

Decizia a fost determinată de informaţiile publicate de agenţia Interfax potrivit cărora serviciile de securitate investighează condiţiile in care Fondul naţional de investiţii imobiliare a semnat, in septembrie, un acord pentru vănzarea Krivoi Rog către o firmă privată.

Numele firmei nu a fost dezvăluit. Guvernul ucrainean anunţase in iulie reluarea lucrărilor de construcţie la combinat, menţionănd că vrea să infiinţeze o companie mixtă la care statul să deţină cel puţin 50% din capital plus o acţiune.

Lucrările de construcţie a combinatului au fost iniţiate de URSS in 1983. După prăbuşirea URSS, Ucraina a primit 56,4% din acţiuni, Romănia 28% şi Slovacia 15,6%. Ucraina a oprit finanţarea. In 2004, statul romăn, care a investit circa 800 milioane de dolari in Krivoi Rog, a imputernicit Mitall Steel să negocieze, pentru el, condiţiile de finalizare a lucrărilor, după ce ani la rănd a finanţat conservarea acestora.

×
Subiecte în articol: economic krivoi rog