x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lansare - Banca Italo Romena intra pe piata cardurilor

Lansare - Banca Italo Romena intra pe piata cardurilor

24 Noi 2004   •   00:00

Banca Italo Romena a lansat ieri cinci carduri sub egida Visa, dintre care trei de debit - Visa Electron, Visa Classic si Visa Business, si doua de credit - Visa Classic si Visa Gold.

VALI BLANARU

"Banca va atasa cardurilor de credit si celui Visa Business servicii suplimentare de tipul pachetelor de asigurare pentru calatorie", a declarat Athos Varusio, directorul general al bancii. Cu exceptia cardului Visa Electron, toate cardurile pot fi utilizate si international, fiind permisa alimentarea si utilizarea atat in lei, cat si in euro.

In urmatorul an, Banca Italo Romena va emite circa 5.000 de carduri, a estimat George Ghimisi, seful serviciului Carduri. Pe de alta parte, potrivit lui Athos Varusio, Banca Italo-Romena si institutiile din Grupul Veneto Banca, actionarul majoritar al bancii, vor lansa un cont curent special pentru romanii care lucreaza in Italia. Aceste conturi vor putea avea atasat si un card.

PROFIT PE 2004
Activele Italo-Romena se ridica la 170-180 milioane de euro, banca activand in Romania prin sase sucursale. In perioada urmatoare va fi deschisa o unitate la Brasov, iar pe termen mediu se intentioneaza largirea retelei cu 25 de sucursale, in principal in centrele urbane importante, precum Constanta, Craiova si Sibiu. Pentru acest an, Varusio estimeaza ca banca va realiza un profit net de 3,3-3,4 milioane de euro, cu aproape un milion de euro peste prognoza initiala. Banca Italo Romena a fost infiintata in 1980, iar in prezent este detinuta in proportie de 92,3% de Veneto Banca, un pachet de 7,7% fiind in proprietatea BCR.

×
Subiecte în articol: economic bancă