x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Legea RCA, contestată de jucătorii din piaţa de asigurări

Legea RCA, contestată de jucătorii din piaţa de asigurări

de Adrian Stoica    |    26 Mai 2017   •   19:50
Legea RCA, contestată de jucătorii din piaţa de asigurări
Sursa foto: Daisy-Daisy/Getty Images/iStockphoto

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a solicitat ieri preşedintelui României retransmiterea Legii RCA către Parlament în vederea corectării unor articole care afectează păgubiţii RCA şi care intră în contradicţie cu Constituţia.

Reprezentanţii service-urilor auto sunt nemulţumiţi în special de majorarea de patru ori a termenului de plată a despăgubirilor şi de stabilirea unui tarif de referinţă pentru RCA. În condiţiile în care termenul de plată a despăgubirii nu este respectat de către asiguratori în majoritatea cazurilor, să găseşti ca şi soluţie de rezolvare a acestei probleme creşterea termenului de plată de patru ori (de la 10 zile la 40 de zile), este ca şi cum ai încerca să stingi un incendiu cu benzină, se precizează într-un comunicat al asociaţiei. Pe de altă parte, ASSAI contestă şi impunerea tarifelor de referinţă în condiţiile în care România nu are  un sistem de preţuri de referinţă pentru bunuri şi servicii.

Cererea ASSAI vine după ce şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări a avertizat că va sesiza Comisia Europeană dacă legea este promulgată în forma actuală, considerând ca prevederile acesteia sunt anticoncurenţiale.

 

×
Subiecte în articol: lege rca contestata asigurari