x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Licitaţii pentru termocentralele

Licitaţii pentru termocentralele

31 Aug 2007   •   00:00

Mai multe companii din domeniul energiei sunt interesate să construiască noi capacităţi şi să modernizeze Termoelectrica.

Mai multe companii din domeniul energiei sunt interesate să construiască noi capacităţi şi să modernizeze Termoelectrica. Pentru sucursala Doiceşti s-au calificat Electrabel, Enel, Gas de France, AES Corporation, alături de două consorţii, dintre care unul este alcătuit din Electricite de France International şi Edison, iar celălalt din Mechel International Holding din Elveţia şi Centralele Electrice Ungare.

Pentru sucursala Brăila se analizează ofertele E.ON, Electrabel şi propunerea consorţiului Enel- Global International 2000. Termoelectrica a mai precizat că pentru Borzeşti se va alege dintre ofertele Enel, Electrabel, AES Corporation, Gaz de France, CEZ, E.ON şi un consorţiu format din Electricite de France International şi Edison. La Electrocentrale Galaţi, ce are o putere instalată de 535 MW, s-au precalificat Enel, Electrabel, Gas de France, AES Corporation, Edison şi CEZ. Termoelectrica vizează constituirea unor societăţi mixte, care să funcţioneze ca producător independent şi la care investitorul privat să deţină pachetul majoritar de acţiuni.

×
Subiecte în articol: economic