Locuinţele vechi din sectoarele 5 şi 6 s-au scumpit cu 3%, respectiv cu 8% în februarie, în timp ce în sectoarele 1, 2 şi 4 apartamentele s-au ieftinit cu 6%-7%.
Februarie este prima lună în care piaţa rezidenţială a locuinţelor vechi dă semne palide de trezire la viaţă. Deşi preţul mediu al locuinţelor vechi din Bucureşti s-a redus în luna februarie faţă de ianuarie cu 2%, în sectoarele 5 şi 6 s-a înregistrat o creştere a preţurilor cu 3%, respectiv 8%, potrivit estimărilor companiei imobiliare Colliers. La polul opus, în sectoarele 1, 2 şi 4 apartamentele s-au ieftinit cu 6%-7%, iar în Sectorul 3 preţurile au stat pe loc. Astfel, în Sectorul 6 preţul mediu pe metru pătrat a ajuns la 1.145 euro, înregistrând însă o scădere cu 32% faţă de nivelul de acum şase luni. În Sectorul 5 preţul se situa în februarie la 1.378 euro/mp, cu 16% mai puţin faţă de vara anului trecut.
Pentru Sectorul 1 deprecierea preţurilor a ajuns în ultimele şase luni la 23% la 1.855 euro/mp, preţurile în Sectorul 2 s-au redus în acelaşi interval cu 33% la 1.162 euro/mp, în timp ce în Sectorul 4 locuinţele se vând cu 37% mai ieftin faţă de luna august a anului trecut, respectiv cu 1.410 euro/mp. În Sectorul 3, deşi preţurile s-au menţinut în februarie la nivelul din ianuarie, de 1.311 euro/mp, aceasta reprezintă o scădere cu 35% în şase luni. În cazul locuinţelor din ansamblurile rezidenţiale noi din Bucureşti, preţurile s-au menţinut la nivelul din ianuarie, de 1.778 euro/mp suprafaţă construită, plus suprafaţa teraselor, se arată în cel mai recent indice imobiliar al Colliers care evaluează evoluţia lunară a preţurilor de pe piaţa rezidenţială din Capitală. Astfel, la nivel global preţul mediu al locuinţelor din Capitală a avut o depreciere moderată, de doar 1%.
Citește pe Antena3.ro