x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Managerii români încă preferă MBA-ul

Managerii români încă preferă MBA-ul

de Diana Scarlat    |    03 Noi 2012   •   13:35
 Managerii români încă preferă MBA-ul

După o perioadă de criză și pentru programele MBA, încă sunt mulți manageri din România care doresc o acreditare superioară pentru domeniile în care activează, deși costurile sunt foarte mari și, de cele mai multe pri, nu mai sunt suportate de companii, așa cum se întâmpla până în 2008.

CODECS și Open University Business School Master of Business Administration (MBA) și-au premiat, ieri, absolvenții de anul acesta, în prezența lui Mark Fenton O’Creevy, Associate Dean International - The Open University Business School și Neil Herrington, Partnerships Manager - Open University Worldwide.
Programul de MBA oferit de CODECS în parteneriat cu Open University Business School din Marea Britanie este prezent pe piața locală de mai bine de 15 ani și este singurul din România care beneficiază de toate cele trei acreditări internaționale oferite de The Association to Advance Collegiate Schools of Business - AACSB, Association of Masters of Business Administration și European Foundation for Management Development.
Din cele 12.800 de programe MBA înregistrate la nivel mondial, doar 41 beneficiază de toate aceste trei acreditări. Cursanții MBA beneficiază de tutoriale cu specialiști de la universitatea britanică și au acces la studii de caz relevante de pe piața internațională.
În cei 19 ani de activitate pe piața educației manageriale din România, CODECS a oferit programele de dezvoltare profesională ale OUBS pentru mai bine de 17.000 de cursanți din întreaga țară, iar promoția 2012 ridică numărul absolvenților programului MBA în România la peste 360 de manageri.
Diploma Profesionala in Management este prima treaptă a Programului MBA al The Open University Business School și se obține în urma absolvirii cursului BZT700 – Managementul schimbării și performanței.
 
MBA-ul este doar pentru manageri cu experiență
Cei care încă nu știu ce este un MBA ar trebui să se documenteze foarte bine înainte de a se înscrie la astfel de cursuri, pentru că o  simplă diplomă de MBA nu reprezintă, așa cum au crezut mulți pănă în 2008, cheia pentru “poarta raiului angajărilor”. Scandalul care a fost pornit imediat după declanșarea crizei economice mondiale, când mulți absolvenți de MBA din România au fost respinși de angajatori, are la bază o proastă înțelegere a acestui sistem. 2009 a fost anul în care doritorii de MBA au înțeles, în primul rând, că aceste cursuri nu garantează salarii de peste 3.000 de euro în orice condiții sau angajarea necondiționată pe un post de manager.
Cursul se adresează în special managerilor de nivel mediu și de top din organizațiile mari și celor care ocupă poziții de conducere în organizațiile mai mici. Programul le oferă cursanților posibilitatea de a se detașa de situația concretă în care lucrează și de a-și îndrepta atenția către temele analizei performanței, îmbunătățirii performanței și managementului proiectelor și schimbării. Așa se explică de ce un MBA are costuri ridicate, iar banii sunt plătiți, în multe cazuri, de companiile care doresc să beneficieze de serviciile unor manageri foarte bine pregătiți.
Din aceste motive, cei care oferă cursuri MBA fac o selecție foarte drastică a cursanților. Cei care doresc să facă aceste studii la CODECS se pot înscrie direct la cursul “Managementul schimbării și performanței”, dacă au peste 25 ani și au absolvit o facultate cu profil economic, având deja experiență managerială de cel puțin trei ani, cu condiția să fi participat la activitatea de inducție Sesiunea Day School “Realitatea Managementului”, precum și la activitățile online care succed acesteia.
Pentru cei care nu îndeplinesc aceste condiții, accesul la cursul “Managementul schimbării și performanței” este permis după absolvirea Programului Certificat Profesional în Management, oferit de CODECS și The Open University Business School. Si în acest caz este recomandat ca cel care se înscrie să aibă experiență practică în domeniul managementului, în cadrul unei organizatii.

×
Subiecte în articol: manager mba manageri romani mba