x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mistery seller. Ce smartphone si tablete au dezamăgit

Mistery seller. Ce smartphone si tablete au dezamăgit

de IncomeMagazine    |    19 Mar 2013   •   07:58
Mistery seller. Ce smartphone si tablete au dezamăgit
Sursa foto: Galina Peshkova/Getty Images/iStockphoto

Pentru că perioada medie de uzură morală a unui smartphone sau a unei tablete este de circa 2-3 ani, majoritatea noutăţilor de anul trecut au potenţial de best seller în cel de-al doilea an de prezenţă în magazine. Însă nu toate dispozitivele mobile noi au asigurat din start succesul de vânzare. Opiniile despre produsele descrise nu reprezintă punctul de vedere al Income Magazine, fiind analizate de un mistery seller care lucrează în retailul de specialitate.

Citeste si Viaţa REGALĂ la ţară. Cum a reînviat Prinţul Charles economia rurală a Transilvaniei

Care sunt aparatele ce vor face istorie în perioada următoare şi de ce unele dispozitive ar putea fi respinse de public? Cine ar putea să ştie cel mai bine acest lucru dacă nu comerciantul? Din păcate, pentru că nu este bine să superi furnizorul, retailerii evită să ofere orice fel de relaţii privind cel mai slab vândute dispozitive şi, mai ales, de ce acestea nu se bucură de succes, în pofida (uneori) unor puternice campanii publicitare.

Citeste si Unii construiesc locuri de VIS. PRIVITI, aveti ce vedea !

O sursă tot mai utilizată în lume, mistery seller (echivalentul lui mistery shopper, însă de cealaltă parte a tarabei), aduce puţină lumină în ceea ce priveşte imaginea unor produse comercializate în magazinele on-line sau off-line din sectorul consumer electronics.

Mistery seller-ul Income Magazine a lucrat ultimii 4 ani în cadrul a două magazine on-line specializate în produse electronice, situaţie în care a avut posibilitatea să manipuleze majoritatea deviceurilor noi care au ajuns pe piaţa IT&C din ţară. Avantajul unui mistery seller este că prin mânile acestuia trec de 10 până la 30 de ori mai multe dispozitive în comparaţie cu cele pe care apucă să se „joace” un aşa-zis consumator statistic de electronice.

Citeste si Cipru, doar un experiment european al confiscarii depozitelor?

Dezamăgire
Telefoane mobile

În zona telefoanelor inteligente, cea mai mare deziluzie a anului trecut a fost noul dispozitiv de la Apple - iPhone 5. „Nu văd niciun motiv pentru care cineva să dea peste 3.000 de lei pentru ultimul smartphone al celor de la Apple, când la jumătate de preţ poate fi cumpărat un iPhone 4S. Lipsit de factorul Wow, 5-ul are un ecran cu doar o jumătate de inci mai mare decât precedentul device, fără alte caracteristici noi şi inovative”, spune mistery seller-ul. „Am recomandat clienţilor să rămână la 4S dacă îl au deja şi să aştepte următorul smartphone de la Apple. Mulţi au ţinut cont de sfat, alții erau deja hotărâţi. Oricum, vânzările de iPhone 5 au fost slabe”, spune mistery seller-ul.

Citeste si GALAXY S4: Ce aduce nou cel mai tare smartphone de la Samsung

Tablete
„La tablete a dezamăgit Microsoft Surface, pe care nici măcar Windows 8 (RT) nu cred că o va salva”, afirmă sursa. În primul rând, deşi este mediatizată drept o tabletă ce poate fi folosită şi pe post de laptop improvizat, tastatura moale nu-ţi permite să o ţii pe genunchi, aşa cum faci cu un laptop obişnuit. În al doilea rând, aparatul funcţionează cu o singură încărcare cel mult trei ore în mod de utilizare intensă. Iar în al treilea rând, este prea scumpă, varianta de 32 GB cu tastatură fiind listată în ţară la un preţ de 3.000 lei, similar cu un iPad de ultimă generaţie (32 GB cu ecran Retina).

Dacă cineva este mânat de impulsul cumpărării unei tablete Surface doar pentru că permite transformarea sa în laptop, mai bine îşi cumpără direct un laptop. În acest sens, cel mai bun produs ar fi, în opinia lui mistery seller, noul MacBook Pro Retina. Adevărat, preţul unui astfel de laptop este prohibitiv pentru mulţi în România - circa 10.000 de lei -, însă graţie ecranului său Retina de 15,4 inci, laptopul celor de la Apple, cu rezoluţie 2880x1800 pixeli, oferă în prezent cea mai bună imagine. Tendinţa de creştere a rezoluţiei este acum adoptată de majoritatea producătorilor, dar cel puţin până la finalul acestui an, MacBook Pro Retina îşi va menţine supremaţia.

Citeste AICI despre smartphone si tablete care au incantat




×
Subiecte în articol: Mistery seller