x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MTI va prelua în administrare şase terenuri pentru linia feroviara Bucureşti-Constanţa

MTI va prelua în administrare şase terenuri pentru linia feroviara Bucureşti-Constanţa

08 Apr 2010   •   00:00

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) va prelua în administrare şase terenuri de la Consiliul Local al comunei Tămădău Mare, judeţul Călăraşi, cu o suprafaţă totală 9.260 de metri pătraţi, pentru modernizarea tronsonului de cale ferată Băneasa-Feteşti al liniei Bucureşti-Constanţa.

Terenurile se află în domeniul public local, iar transferul acestora va fi efectuat în baza unei hotărâri de guvern, potrivit proiectului de act normativ elaborat de minister.

Astfel, MTI, prin CFR Infrastructură şi Consiliul Local al comunei Tămădău Mare vor încheia un protocol în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Pentru modernizarea tronsonului Bucureşti-Băneasa-Fundulea vor lucra firmele Arcada, Vega 93, Terna, Imsat Bucureşti, ISAF Bucureşti, Siemens Austria şi Amec Spie din Franţa pentru aproximativ 366 milioane de euro.

Linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa face parte din coridorul de transport IV pan-european. După finalizarea lucrărilor, trenurile de călători vor putea circula cu o viteză de 160 km pe oră şi trenurile de marfă cu 120 km pe oră.


×
Subiecte în articol: redactie