x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mugur Isărescu: Capitalismul se destructurează

Mugur Isărescu: Capitalismul se destructurează

de Daniela Ivan    |    04 Oct 2011   •   10:20

" Asistam la o destructurare destul de rapida a formelor de functionare a capitalismului asa cum il vedeam in ciclul secular precedent", a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul BNR. Acesta a dat exemplul ca tot mai multe state din Europa au inceput sa-si finanteze direct deficitul bugetar.

"Pana acum trei - patru ani, pareau de neconceput in Europa si Satele Unite relaxarile cantitative si finantarile directe ale bugetelor de catre Banca Centrala, erau blasfemii. Daca lansai o asemenea idee te excomunicau din clubul bancherilor internationali. Astazi sunt intrumente des folosite pentru situatii deosebite si se si motiveaza pentru a da timp statului, pentru a putea gasi solutii deoarece, asa cum se intampla in orice criza, statul a fost prins nepregatit. Spun statul in general, nu neaparat statul roman', a spus Isarescu.

Acesta a mai declarat ca problema actuala este supraindatorarea statelor inainte de declansarea crizei, care nu le mai permite acum sa se imprumute pentru depasirea crizei.

×
Subiecte în articol: reducere economia mugur isarescu cas reforme