x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie „Ne-au lăsat singuri”. Antreprenorii se simt părăsiți de stat

„Ne-au lăsat singuri”. Antreprenorii se simt părăsiți de stat

de Valentin Gros    |    28 Apr 2020   •   09:17
„Ne-au lăsat singuri”. Antreprenorii se simt părăsiți de stat

„Descurcați-vă singuri!” Acesta se anunță a fi cuvântul de ordine în business după starea de urgență. Revenirea economiei va sta exclusiv în sarcina mediului de afaceri, consideră antreprenorii și managerii. Un procentaj covârșitor, 78%, dintre aceștia nu cred că statul va veni în sprijinul lor cu un plan concret pentru susținerea reluării activității, potrivit unui studiu al companiei de consultanță Frames.

 

Motivele acestei percepții țin, în principal, de resursele financiare insuficiente, indicate de 81% dintre cei chestionați și de incapacitatea administrativă (62%).

Întrebați care va fi rolul statului în perioada de după starea de urgență, majoritatea respondenților (71%), l-au clasificat drept unul nesemnificativ, în timp ce numai 15% îl consideră important.

 

Măsuri născute moarte

Întrebați dacă amânarea plății ratelor, gestionată de stat, este o măsură funcțională, 63% dintre respondenți au răspuns că nu, iar 21% au declarat că nu știu să răspundă.

În ceea ce privește programul IMM Invest, opinia generală (92%) este că acest program „s-a născut mort”, după cum spun autorii barometrului. Șomajul tehnic este singura măsură văzută bine, cu 82% aprecieri pozitive.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 13-23 aprilie, în rândul a 250 de companii din întregul spectru economic.

Absența unor măsuri reale de susținere a mediului de business, dincolo de plățile pentru șomajul tehnic, a afectat în mod semnificativ percepția oamenilor de afaceri în privința rolului autorităților în gestionarea situației economice.

Adrian Negrescu, manager Frames

×