x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Niţă vrea ca Ford să se mişte mai cu talent

Niţă vrea ca Ford să se mişte mai cu talent

14 Iul 2009   •   00:00

Constantin Niţă, ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii a solicitat vicepreşedintelui companiei Ford Europa, Wolfgang Schneider, o mai mare implicare în crearea reţelei naţionale de furnizori pentru uzina de la Craiova, cu respectarea standardelor şi condiţiilor de calitate adecvate. Cei doi s-au întâlnit, azi, minister.



NIţă precizează într-un comunicat că  i-a transmis oficialului Ford că în România există multe IMM-uri care au făcut deja investiţii în domeniu şi sunt dispuse să continue investiţiile, dacă standardele Ford o impun.

Schneider a replicat că eficienţa activităţii de la Craiova va depinde foarte mult de gradul de integrare din România, pentru Ford fiind evident că producţia de părţi şi componente trebuie să fie orientată spre România.

Ford a cumpărat în 2007 72,4% din acţiunile Automobile Craiova în 2007, pentru 57 de milioane de euro de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Ulterior, participaţia grupului a crescut la peste 90% prin achiziţia de acţiuni de la SIF Oltenia.

Ford a programat pentru activităţile din România investiţii de 1,2 miliarde euro, finanţate în cote egale, de câte 600 de milioane de euro, de BEI şi Ford Europa.

Reprezentanţii grupului au anunţat că Ford va produce la Craiova din un vehicul comercial uşor, Ford Transit Connect, iar ulterior o maşină de dimensiuni reduse. În luna ianuarie a acestui an, Ford a realizat o infuzie de capital la uzina de la Craiova de peste 200 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic ford