x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Norme mai stricte în UE pentru protecția consumatorilor în mediul online

Norme mai stricte în UE pentru protecția consumatorilor în mediul online

28 Mai 2022   •   12:12
Norme mai stricte în UE pentru protecția consumatorilor în mediul online
Sursa foto: Poike/Getty Images/iStockphoto

Directiva UE care stabilește norme mai stricte pentru protecția consumatorilor în mediul online a intrat în vigoare astăzi, transmite Comisia Europeană.

"Noile norme demonstrează încă o dată importanţa pe care Europa o acordă garanţiilor efective pentru consumatori. Acestea vor garanta protecţia consumatorilor faţă de practicile neloiale online, aşa cum se întâmplă şi offline, făcând ca normele de protecţie a consumatorilor să fie adecvate pentru era digitală", a spus Vera Jourova, vicepreşedinta pentru Valori şi Transparenţă.

Comisarului pentru Justiţie, Didier Reynders explică drepturile consumatorilor. 

"De exemplu, atunci când se caută un produs online, platformele trebuie acum să furnizeze informaţii transparente cu privire la modul în care sunt clasificate ofertele. Acest lucru este necesar pentru a se evita practicile comerciale înşelătoare. Accesul la căile de atac individuale, precum şi sancţiunile pentru încălcările transfrontaliere vor fi, de asemenea, consolidate. Toate acestea vor asigura despăgubirea echitabilă a victimelor şi o adevărată descurajare a făptaşilor", a explicat oficialul european.

Se pot formula observații până pe 14 iunie. 
 

×
Subiecte în articol: ue Protecţia Consumatorilor online