x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Oamenii de afaceri vor Guvern responsabil

Oamenii de afaceri vor Guvern responsabil

06 Feb 2012   •   21:00
Oamenii de afaceri vor Guvern responsabil

Cristian Parvan (foto), secretarul ge­ne­ral al Asociatiei Oamenilor de Afa­ceri din Romania (AOAR), afirma ca mediul de afaceri isi face contractele indiferent de cine este la guvernare si ca va colabora cu orice Guvern.

'Orice Guvern insa trebuie sa guverneze cu fata la economie, altfel are surprize neplacute. Mesajul nostru este: atentie cum guvernati, astfel incat economia sa poata sa produca cat mai mult. Nu ne pronuntam in ceea ce priveste structura viitorului Guvern, daca este mai bine sa fie tehnocrat sau politic, dar ne dorim un Guvern responsabil, pentru ca sunt de luat decizii care nu sunt simple. Mediul de afaceri lucreaza cu termeni de livrare, care nu se schimba dupa Guvern, asadar, demisia Guvernului nu va disturba mediul de afa­ceri', a mai spus Parvan.

Dan Sucu, proprietarul grupului Mobexpert, spune ca, 'indiferent daca viitorul Guvern va fi de tehnocrat sau politic, va fi tot ca Guvernul Boc, pentru ca presedintele nu va accepta niciodata un alt Guvern decat unul vasal punctului sau de vedere'.

Adrian Mihai, directorul de dezvoltare al unei firme de curierat, considera ca un nou Guvern trebuie sa fie compus din tehnocrati, si trebuie format rapid, pentru a nu destabiliza mediul de afaceri. 'Pentru perioada urmatoare ar trebui un Guvern de tehnocrati care sa duca tara mai departe pana la alegeri, cand vom vedea ce se mai intalmpla, in functie de cine iese. Cred ca un Guvern de tehnocrati va detensiona situatia politica si sociala din tara. Daca se va pune rapid un prim-ministru si va forma Cabinetul, nu vor fi probleme, dar daca se va ajunge sa se tergiverseze, atunci me­diul de afaceri va avea de suferit', a spus Mihai.

×
Subiecte în articol: economia