x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie OMV Petrom va opri şase săptămâni rafinăria Petrobrazi

OMV Petrom va opri şase săptămâni rafinăria Petrobrazi

12 Apr 2018   •   11:01
OMV Petrom va opri şase săptămâni rafinăria Petrobrazi

Revizia generală programată a rafinăriei Petrobrazi va începe vineri, 13 aprilie, va dura şase săptămâni şi va necesita un buget de peste 45 de milioane de euro, a anunţat, joi, OMV Petrom, într-un comunicat. Vor fi efectuate lucrări de mentenanţă, inspecţii şi verificări ale instalaţiilor, precum şi investiţii de modernizare la o serie de instalaţii principale ale rafinăriei.

 

După finalizarea lucrărilor de modernizare planificate pentru acest an, durata dintre două revizii va creşte la patru
ani, următoarea revizie fiind planificată pentru 2022. Înainte de 2014, astfel de revizii aveau loc anual, iar după
finalizarea programului de modernizare a Petrobrazi, perioada dintre două revizii a fost extinsă la doi ani.

Bugetul pentru acest proiect este de peste 45 de milioane de euro, care se adaugă celor peste 1,5 miliarde de euro investiţi în modernizare, la Petrobrazi în perioada 2005-2017.

Astfel, vor fi implicaţi în acest proiect 5.000 de muncitori calificaţi, cu 4.000 mai mult decât în perioadele de funcţionare normală, opt contractor principali, împreună cu 33 de subcontractori, 80% din aceştia fiind firme româneşti, şi vor fi verificate 3.720 de conducte şi 9.300 de echipamente electronice şi de automatizare.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone de ţiţei anual şi poate acoperi necesarul de carburanţi anual pentru trei milioane de autovehicule.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de
aproximativ 61 milioane barili echivalent petrol în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 786 benzinării, la sfârşitul lui 2017, sub două branduri, OMV şi Petrom.

×