x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Lig Insurance, o soluţie de încredere pe piaţa de asigurări

(P) Lig Insurance, o soluţie de încredere pe piaţa de asigurări

03 Apr 2013   •   18:44
(P) Lig Insurance, o soluţie de încredere pe piaţa de asigurări

Societatea Lig Insurance este o societate de Asigurare – Reasigurare, cu capital privat, romano-britanic. Suntem pe piata sub aceasta denumire din anul 2011, anterior societatea a functionat cu denumirea ROUMANIE ASSURANCE INTERNATIONAL, avand alti actionari si o alta structura organizatorica. Societatea este autorizata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurailor sa practice aproape toate tipurile asigurari generale, dintre care mentionam:
Asigurari de garantii
Asigurari de incendiu si calamitati naturale
Asigurari de daune la proprietati, incluzannd asigurarea cladirilor, a utilajelor
Asigurari de accidente persoane, accidente angajati
Asigurari de raspundere civila, constructii – montaj, auto.

Ponderea cea mai mare in portofoliul nostru o au asigurarile de garantii oferite societatilor comerciale comerciale atat in Romania cat si in Uniunea Europeana, fapt care ne-a permis acumularea unei experiente vaste, avand in vedere faptul ca in alte tari asigurarile de garantii se practica de foarte mult timp. Aceste asigurari au devenit de mare interes, in contextul economic actual, cand fiecare societate comerciala, fiecare intreprinzator urmareste dimininuarea cheltuilelilor si evita blocarea anumitor sume intr-un cont, pentru a garanta anumite sume in cadrul unui contract incheiat cu un tert. Un exemplu:  Sa spunem ca accesati un proiect cu fonduri europene si aveti optiunea, in etapa de intocmire a proiectului de a solicita o prefinantare de la Uniunea Europeana pentru proiectul respectiv. Aceasta inseamna ca vi se acorda un avans din suma finantata pe proiect. Conditia este, de a prezenta un instrument financiar de garantare.  Si acum vine noutatea: Asigurarea de garantie este un instrument cu care se poate garanta suma respectiva. Avantajul fata de o scrisoare de garantie bancara cu care eram obisnuiti pana acum, este ca banii nu vor mai fi blocati, acestia putand fi utilizati pentru a va sustine in continuare activitatile curente. Pe acelasi principiu, se poate garanta achitarea anumitor bunuri achizitionate cu plata la termen, caz in care furnizorul poate solicita cumparatorului o garantie de buna plata. In acest fel furnizorul elimina riscul de a nu isi primi banii pentru marfurile livrate. Si exemplele pot continua cu mai multe situatii.

Foarte important pentru noi este ca, doar dupa doi ani de cand promovam si subscriem asigurarile de garantii, am reusit sa ajungem pe locul 5 pe acest segment, conform clasamentului realizat la trimestrul 3 al anului 2012. Toate riscurile subscrise sunt plasate in reasigurare, catre Reasiguratori specializati  si catre Reasiguratori situati in top 10 mondial.

Suntem adeptii colaborarilor de durata, bazate pe incredere si sprijin reciproc, transparenta si promptitudinte. Acestea sunt motivele pentru care am reusit sa ajungem intr-un timp atat de scurt un partener de incredere, care raspunde rapid tuturor solicitarilor clientilor, acordand consultanta in gasirea celor mai potrivite solutii pentru toti clientii nostri, precum si consultanta in caz de dauna.

Echipa noastra va sta la dispozitie. Astfel, impreuna, cunoscand mai bine particularitatile activitatii dumneavoastra, reusim sa gasim modalitati de cooperare si solutii la necesitatile cu privire la asigurari.
Dorim sa ne exprimam convingerea ca, prefinantarile obtinute pe proiecte reprezinta o gura de oxigen pentru orice companie care acceseaza fonduri europene, iar globalizand, acestea vor duce la dezvoltarea economiei in ansamblu si la cresterea gradului de absorbtie de fonduri europene de catre tara noastra. Lig Insurance va garanta pentru activitatea dumneavoastra.

×