x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pagube uriaşe la cutremur

Pagube uriaşe la cutremur

de Florina Zainescu    |    02 Noi 2007   •   00:00

Valoarea pierderilor totale in domeniul clădirilor rezidenţiale, in cazul unui cutremur devastator in Romănia, sunt estimate la 105 miliarde euro

Valoarea pierderilor totale in domeniul clădirilor rezidenţiale, in cazul unui cutremur devastator in Romănia, sunt estimate la 105 miliarde euro, a declarat ieri Angela Toncescu, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), citănd un studiu realizat in 2005 de Ministerul Mediului şi Banca Mondială. Această valoare depăşeşte PIB-ul Romăniei din 2006 - 97 miliarde de euro.

STATISTICĂ. Deşi riscul de dezastre este semnificativ, numai 8% din cele 8,4 milioane de locuinţe existente sunt asigurate, a spus Toncescu. Potrivit unui sondaj realizat de ISOMAR pentru CSA, 60,2% dintre cei intervievaţi s-au declarat de acord cu introducerea obligativităţii asigurării locuinţelor, iar 30,1% s-au declarat impotrivă. "Aceste date statistice arată clar faptul că, deşi majoritatea ro-mănilor doresc introducerea legii, aceştia nu conştientizează existenţa acestor riscuri, neavănd o cultură a asigurărilor", a spus Toncescu. Plus că de la vorbă la faptă e cale lungă. Cel mai probabil, romănii vor fi obligaţi să-şi asigure locuinţele impotriva cutremurelor şi inundaţiilor incepănd de la jumătatea anului viitor. Proiectul legii a fost adoptat de Senat şi va fi dezbătut de deputaţi după 10 decembrie 2007 sau 1 februarie 2008. (F.Z.)

×
Subiecte în articol: economic