Berea şi băuturile răcoritoare sunt în pericol să îşi piardă acidul, din cauza pandemiei, arată Reuters.
Pandemia a dus la reducerea cererii de benzină la pompe cu peste 30% iar dioxidul de carbon folosit pentru băuturi era obţinut în urma procesării etanolului în benzină. Lipsa de cerere pentru etanol a provocat o creştere a preţului pentru dioxidul de carbon astfel că producătorii de băutări sunt puşi în dificultate.
Nu mai puţin de 34 din totalul de 45 de întreprinderi care procesează etanolul în Statele Unite şi vând dioxid de carbon au fost obligate să îşi întrerupă sau să îşi reducă producţia pe fondul scăderii cererii după izbucnirea epidemiei.
Producătorii de bere se plâng deja că preţul pentru dioxidul de carbon a crescut cu 25%. La începutul lunii aprilie, reprezentanţii producătorilor de dioxid de carbon, au adresat o scrisoare vicepreşedintelui american, Mike Pence, arătând că producţia a scăzut cu 20% şi că, până la jumătatea lunii scăderea ar putea ajunge la 50%.
Nu doar producătorii de băuturi acidulate ar fi afectaţi, ci şi companiile care procesează carne, dioxidul de carbon fiind necesar şi pentru împachetarea, păstrarea şi transportul cărnii.
Mulţi producători de băuturi au anunţat că au început să caute alte surse pentru dioxidul de carbon, cei mai norocoşi având deja în funcţiune dispozitive cu care îşi captează acidul necesar în procesul de obţinere al băuturii.
(sursa: Mediafax)