x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Parteneriatele publice-private, soluţie pentru atragerea de investiţii noi

Parteneriatele publice-private, soluţie pentru atragerea de investiţii noi

de Irina Crudu    |    19 Feb 2010   •   00:00

Camera de Comerţ Americană în Romania (AmCham Romania) susţine îmbunătăţirea cadrului legislativ şi instituţional de implementare a proiectelor de tip parteneriat public-privat (PPP) ca soluţie pentru atragerea de investiţii noi.

„În opinia AmCham Romania, actualul cadru de implementare este insuficient pentru motivarea şi atragerea unor investiţii semnificative prin intermediul proiectelor de tip PPP. Propunerea AmCham Romania este elaborarea unei politicii unitare adoptate la nivelul tuturor ministerelor implicate, pentru stimularea de proiecte PPP în sectoare precum sănătatea, infrastructura rutieră şi socială, mediu, sau educaţia", a anunţat AmCham.

Ca răspuns la iniţiativa guvernamentală de a ridica politica privind PPP la rang de unitate şi de a înfiinţa o comisie formată din reprezentanţii mai multor ministere în scopul extinderii parteneriatului public-privat AmCham România a înaintat autorităţilor responsabile recomandările mebrilor pentur perfecţionarea cadrului de desfăşurare a PPP.

×
Subiecte în articol: redactie