x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pasagerii Wizz Air plătesc o taxă unică pentru bagajul de cală, indiferent de greutate

Pasagerii Wizz Air plătesc o taxă unică pentru bagajul de cală, indiferent de greutate

31 Mar 2010   •   00:00

Pasagerii Wizz Air vor achita, de joi, un tarif unic pentru bagajul de cală, de 63 de lei pe bagaj dacă fac plata odată cu rezervarea biletului, sau de 126 de lei dacă achită taxa în aeroport, compania renunţând astfel la stabilirea cuantumului în funcţie de greutatea bagajului.

Totodată, compania low-cost va modifica greutatea maximă admisă, de la 15 la 32 de kilograme.

În prezent, greutatea maximă admisă pentru un bagaj de cală este de 15 kilograme, iar taxa variază în funcţie de greutatea bagajului şi modalitatea de plată (on-line sau la aeroport).

De la 1 aprilie, pasagerii companiei vor putea transporta maximum trei bagaje de cală, fiecare cu o greutate de 32 de kilograme. Taxa pentru bagajul de cală va fi de 63 de lei pe fiecare bagaj, dacă se alege opţiunea de cală în momentul rezervării biletului, şi 126 de lei dacă taxa se achită în aeroport.

În ceea ce priveşte bagajul de mână, greutatea maximă admisă este de 10 kilograme, iar pasagerii care vor depăşi greutatea menţionată vor plăti o taxă de 252 de lei.

"Noile reguli permit pasagerilor să călătorească cu un bagaj de cală mai mare, de până la 32 de kilograme. În ceea ce priveşte transportul bagajului de mână, regulile nu se modifică. Doar persoanele care vor depăşi zece kilograme vor plati o taxa de 252 de lei, iar bagajul va fi înregistrat la cală. Se încearcă evitarea situaţiei în care pasagerii încearcă să călătorească cu un bagaj de mână mai mare de zece kilograme, care ar trebui să fie lăsat în mod normal la cală", a declarat Daniel Amzăr, purtătorul de cuvânt al companiei Wizz Air.

×
Subiecte în articol: redactie