x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piebalgs: South Stream nu periclitează Nabucco

Piebalgs: South Stream nu periclitează Nabucco

09 Iun 2009   •   00:00

Gazoductul South Stream, construit de ruşii de la Gazprom şi italienii de la Eni nu periclitează proiectul Nabucco, a preciat Andris Piebalgs, comisar European pentru Energie.



„Dacă South Stream va fi construit, va fi o altă sursă de alimentare cu gaze a Europei, nu este în detrimentul intereselor noastre. Nu văd ce rău ar putea face Nabucco. Suntem aproape să semnăm la finele lunii iunie sau începutul lunii iulie acordul pentru Nabucco", a spus Piebalgs într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Economiei, Adriean Videanu.

„Nu văd cum România ar putea pune în pericol Nabucco, România a fost întotdeauna angajată total în Nabucco. Nu trebuie să politizăm subiectul, orice rută de diversificarea a alimentării cu gaze este bună. Colaborarea Romgaz-Gazprom este bună pentru că este bine să ai mai multe capacităţi de înmagazinare. Toate gazele sunt la ruşi şi trebuie să profităm de asta", a spus Piebalgs.

La rândul său, Videanu a spus că România este angajată total pentru Nabucco şi a reiterat că România nu a fost niciodată invitată oficial să participe la South Stream.
Piebalgs a menţionat că acordul interguvernamental pentru Nabucco va fi semnat până la finele lunii iulie.

×
Subiecte în articol: economic nabucco