x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie PIMCO: Grecia şi alte state europene vor intra în faliment.

PIMCO: Grecia şi alte state europene vor intra în faliment.

de Daniel Ionaşcu    |    22 Iun 2011   •   12:41

Mohamed El-Erian, directorul executiv al PIMCO – cel mai mare fond de investitii in obligatiuni din lume, cu active de 1,3 trilioane de dolari sub management – a prezis ca Grecia sI alte state europene vor intra in incapacitate de plata pentru a-si rezolva problemele, transmite Reuters.

Guvernul grec a trecut marti de un vot de incredere solicitat Parlamentului, un pas crucial in obtinerea de finantare pe termen scurt pentru a evita intrarea in incapacitate de plata sI pe termen lung pentru a se redresa.

"Pentru urmatorii trei ani vom vedea diferite economii rezolvand in mod diferit problemele proprii. Pentru economiile europene, in special Grecia, va fi prin incapacitate de plata', a spus El-Erian la Taipei.

El nu a mentionat care economii altele decat Grecia vor avea aceeasi soarta. "Nimic nu s-a facut pentru a stimula cresterea. Niciun indicator nu a aratat crestere. Ei (europenii-nr) au temeri ca restructurarea va rani bancile europene', a spus el.

El a mai precizat ca Grecia nu va declansa o alta criza financiara globala. "Irlanda, Portugalia, Italia sI Spania ar trebui sa fie implicate. Dar Grecia este prea mica in termeni de impact economic', a mai spus el.

PIMCO este o unitate a asiguratorului german Allianz si este bazata in California.

Horacio Valeiras, director de investitii la Allianz Global Investors Capital (AGIC) a prezis ca Irlanda sI Portugalia, tari care au primit sI ele pachete de salvare din cauza crizei financiare globale, vor fi nevoite sa isi restructureze datoriile.
Grecia a primit un ultimatum de la Uniunea Europeana sI trebuie sa vina cu un plan pe 5 ani de austeritate pentru a putea primi urmatoarea transa de 12 miliarde de euro. Fara aceasta, guvernul grec ar ramane fara bani sI ar intra in incapacitate de plata.
Statul elen a imprumutat anul trecut 110 miliarde de euro de la FMI sI UE sI negociaza acum un alt imprumut, de 120 de miliarde de euro.

×