x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Plafonarea prețului motorinei din Rusia. Virgil Popescu dă asigurări că România nu va avea probleme de aprovizionare

Plafonarea prețului motorinei din Rusia. Virgil Popescu dă asigurări că România nu va avea probleme de aprovizionare

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2023   •   16:20
Plafonarea prețului motorinei din Rusia. Virgil Popescu dă asigurări că România nu va avea probleme de aprovizionare

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că nu există motive de îngrijorare privind aprovizionarea cu carburanți, după intrarea în vigoare, duminică, a plafonării prețului motorinei din Rusia.

Demnitarul spune că s-a consultat cu marii importatori de carburanți.

„Da, România este o țară care importă motorină. Nu, nu există motive de îngrijorare. Am purtat discuții cu toți marii importatori de pe piață și concluzia este că fiecare și-a diversificat sursele de aprovizionare, astfel încât să nu existe sincope în aprovizionare. Veți vedea că, la fel cum am depășit cu bine embargoul asupra țițeiului rusesc care a început pe 5 decembrie 2022, vom depăși cu bine și embargoul asupra motorinei rusești”, a transmis Virgil Popescu, pe Facebook.

El dă asigurări că România are destule rezerve de gaz pentru a trece iarna.

„În plus, în contextul discuțiilor despre un vârf al temperaturilor reci care va afecta România, vreau să știți că țara noastră nu are nicio problemă în asigurarea cu gaze naturale pentru sezonul rece. Avem gaze în depozite și vom depăși fără probleme eventualele vârfuri de consum generate de temperaturi negative. România are astăzi în depozite 1.866.300.000 metri cubi de gaze naturale. Mai mult cu aproape 780 de milioane de metri cubi de gaze decât aveam în perioada similară a anului trecut. În plus, față de importurile care se realizează în prezent, mai avem posibilitatea de a importa un volum adițional de 300 de milioane de metri cubi de gaz azer, posibilitate pe care o putem folosi oricând ar fi nevoie”, a explicat acesta. 

Ministrul Energiei crede că vom mai avea gaze în depozite la finalul iernii iar pentru următorul sezon rece, România va dispune de un miliard de metri cubi de gaze din Azerbaidjan, potrivit contractului semnat în aceste  zile.

×