x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ponta: Remus Borza va pleca de la Hidroelectrica

Ponta: Remus Borza va pleca de la Hidroelectrica

17 Sep 2013   •   14:20
Ponta: Remus Borza va pleca de la Hidroelectrica

Premierul Victor Ponta a spus că Remus Borza, preşedintele Consiliului de Supraveghere al companiei, „va pleca“. Premierul a fost prezent la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu, unde a fost abordat de un preot din comuna Runcu, care i-a cerut să îl ajute să obţină un post de director la Hidroserv, pe motiv că urmează să se pensioneze, iar salariul pe care îl are în prezent este prea mic, transmite Mediafax. Iniţial Ponta a crezut că preotul are o problemă cu Remus Borza, preşedinte al Consiliului de Supraveghere de la Hidroelectrica, răspunzându-i acestuia: „O să plece domnul Borza“.

Borza a fost adminstratorul judiciar al Hidroelectrica în perioada insolvenţei, respectiv iunie 2012 ­ iunie 2013, este în prezent preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica [i deţine firma Euro Insol. Este urmărit penal pentru conflict de interese, fiind acuzat că, în perioada în care a fost administratorul judiciar al Hidroelectrica, a făcut plăţi către firma lui Euro Insol, în baza unor contracte de asistenţă juridică.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, Ionuţ Oprea, a declarat la sfâr[itul lunii august că a fost începută urmărirea penală în cazul lui Remus Borza din 8 iulie, „pentru conflict de interese prevăzut de articolul 253 indice 1 Cod penal“.
|n acelaşi dosar mai este urmărită penal o persoană, tot pentru conflict de interese, a precizat procurorul Oprea. Potrivit rezoluţiei prin care a fost dispusă începerea urmăririi penale, Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a înregistrat în 25 februarie 2013 dosarul în care Remus Borza şi Nicoleta Munteanu, avocaţi în Baroul Bucureşti, erau suspectaţi de conflict de interese.

La rândul său, Borza spune că începerea urmăririi penale împotriva sa pentru conflict de interese este o gravă eroare judiciară, pentru că activitatea sa de practician în insolvenţă sau avocat nu poate fi asimilată unei funcţii publice.
 

×
Subiecte în articol: remus borza hidroelectica