x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie POŞTA LUI MOŞ CRĂCIUN/Copiii cer job-uri pentru părinţi

POŞTA LUI MOŞ CRĂCIUN/Copiii cer job-uri pentru părinţi

de Mihaela Matachita    |    20 Dec 2008   •   00:00

În grădiniţele, şcolile şi magazinele din Moscova pot fi văzute zilele acestea nişte cutii mari, pe care scrie "Poşta pentru Moş Crăciun". Dar, spre deosebire de alţi ani, copiii cer ca Moşul să găsească un loc de muncă părinţilor.



Când Moşul va sosi şi în Parcul Kuzminski, se va vedea dacă a avut resurse pentru a oferi daruri

Pe lângă rugăminţile obişnuite, precum patine, bicicletă, telefon mobil, scrisorile pe care copiii le trimit prin "Poşta lui Moş Crăciun" conţin cereri noi, apărute pe fondul crizei mondiale, ale cărei efecte încep să fie simţite în Rusia. Astfel, au apărut scrisori în care semnatarii îi cer Moşului fie un job pentru tăticul şomer, fie un salariu mai bun pentru "mami", fie plata unor servicii pentru copii (cursuri de înot, grădiniţă etc.). Majoritatea acestor rugăminţi vin însă de la adulţii care doresc un ajutor în aceste vremuri grele.

CĂSUŢA DIN PĂDURE
Moşul din Rusia are o altă adresă. La Moscova, toate scrisorile sunt trimise la o adresă simplă: "În pădure. Lui Moş Crăciun". Şi ajung într-o casă de lemn din Parcul Kuzminski. Aici, responsabil cu sortarea lor nu este un spiriduş, ci o studentă, Marina. "Desigur, aproape toţi copiii îi cer daruri lui Moş Crăciun. Dar anul acesta, cei mici cer şi ajutor pentru părinţii lor", declara ea în ziarul rusesc Novîie Izvestia. "Mama mea nu mai lucrează. Ea a fost dată afară de la serviciu. Dar tu, Ded Moroz (Moş Gerilă – n.r.), ai nevoie de o Sneguroşka (Albă-ca-Zăpada – n.r.). Mama mea este foarte frumoasă şi bună. Ea a mai fost Sneguroşka la mine la grădiniţă. Tuturor copiilor le-a plăcut de ea. Şi ţie îţi va plăcea",  a scris un băieţel de 8 ani. Surpriza anului o reprezintă faptul că a crescut mult numărul scrisorilor trimise de cei mari. În mod foarte serios, adulţii îi cer ajutor Moşului pentru a-şi plăti ratele la creditele de la bănci ori ca să îşi păstreze locurile de muncă sau salariile, ori pentru mărirea pensiilor şi chiar  pentru reducerea costurilor la serviciile comunale, relata în paginile aceluiaşi ziar Nina Liubimova, o altă "asistentă" a Moşului.

×
Subiecte în articol: economic