x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prețul benzinei în Europa: România majorează, Bulgaria rezistă, Danemarca, Estonia și Letonia scad

Prețul benzinei în Europa: România majorează, Bulgaria rezistă, Danemarca, Estonia și Letonia scad

05 Mar 2013   •   11:53
 Prețul benzinei în Europa: România majorează, Bulgaria rezistă, Danemarca, Estonia și Letonia scad
Prețul benzinei, care este un indicator important al economiei unei țări, a cunoscut o evoluție interesantă în țările Uniunii Europene, în ultimul an.
Conform Econtext, România este pe un loc fruntaș (4) în topul țărilor în care prețul benzinei a continuat să crească. Astfel, dacă în luna martie a anului trecut, românii plăteau cu cel mai mic preț al benzinei din Uniune (1,29 euro/litru), cu excepția ciprioților (1,28 euro/litru), în martie 2013 benzina costă, în România, 1,38 euro/litru, mai mult decât în Estonia (1,33 euro/litru), Bulgaria (1,34 euro/litru) și Polonia (1,35 euro/litru).
Prețul benzinei a scăzut în Danemarca, Estonia și Letonia, a stagnat în Marea Britanie, Lituania și Cehia și a crescut cu doar un eurocent în Polonia, Luxemburg și Bulgaria.
Benzina cea mai scumpă este în Olanda – 1,85 euro/litru, apoi în Italia – 1,84 euro/litru, Grecia – 1,77 euro/litru, Suedia – 1,76 euro/litru, Franța – 1,74 euro/litru și Portugalia – 1,71 euro/litru.
 

×