x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prețul petrolului o ia în sus înainte de reuniunea OPEC+ 

Prețul petrolului o ia în sus înainte de reuniunea OPEC+ 

04 Oct 2022   •   09:40
Prețul petrolului o ia în sus înainte de reuniunea OPEC+ 

Prețul petrolului a crescut ușor marți, pe fondul așteptărilor că OPEC+ ar putea conveni asupra unei reduceri importante a producției de țiței la reuniunea de miercuri, relatează Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 47 de cenți, sau 0,5%, la 89,33 dolari pe baril, după ce au câștigat peste 4% în ședința precedentă.

Contractele futures pe țiței din SUA au crescut cu 31 de cenți, sau 0,4%, la 83,94 dolari pe baril. Indicele de referință a câștigat peste 5% în sesiunea precedentă, cea mai mare creștere zilnică din luna mai.

Prețul petrolului a crescut luni pe fondul unor noi îngrijorări legate de restrângerea ofertei. Investitorii se așteaptă ca Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, cunoscuți colectiv ca OPEC+, să reducă producția cu peste 1 milion de barili pe zi (bpd), miercuri.

Reducerile voluntare ale membrilor individuali ar putea veni suplimentar, ceea ce ar însemna cea mai mare scădere de la începutul pandemiei COVID-19, au declarat surse din cadrul OPEC.

OPEC+ a sporit producția în acest an, după reducerile record instituite în 2020 din cauza distrugerii cererii cauzate de pandemia COVID-19. Dar în ultimele luni, organizația nu a reușit să respecte creșterile de producție planificate.

Prețul petrolului a scăzut timp de patru luni consecutive, deoarece blocajele COVID-19 din China, principalul importator de petrol, au redus cererea, în timp ce creșterile ratelor de dobândă și creșterea vertiginoasă a dolarului american au exercitat presiuni asupra piețelor financiare globale.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pret petrol