x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reactorul 1 a fost oprit

Reactorul 1 a fost oprit

22 Sep 2007   •   00:00

Unitatea 1 de la Cernavodă a fost oprită pentru 10 zile in vederea reparaţiilor şi a lucrărilor de mentenanţă pentru iarnă.

Unitatea 1 de la Cernavodă a fost oprită pentru 10 zile in vederea reparaţiilor şi a lucrărilor de mentenanţă pentru iarnă. Manevrele de oprire au inceput azi, 21 septembrie, la ora 14:00. Pe perioada opririi se vor repara transformatoarele şi se vor efectua lucrările de intreţinere preventivă a staţiei de distribuţie primară de 6kV. Se vor mai repara vanele de control presiune şi se va verifica sistemul de oprire rapidă. Pe toată această perioadă se vor mai face şi testele funcţionale obligatorii, care se pot efectua doar atunci cănd reactorul nu funcţionează.

Potrivit unui comunicat de presă al Nuclearelectrica, momentul inchiderii reactorului este cel mai bun pentru societate, deoarece verificările trebuiau realizate pănă in iarnă. In acelaşi timp oprirea trebuia să aibă loc după perioada de vară, cănd a trebuit să suplinească scăderea producţiei Hidroelectrica, ca urmare a secetei.
Pănă la inchiderea de azi, unitatea de la Cernavodă a funcţionat 350 de zile continuu, dintre care in primele 8 luni ale lui 2007 cu un factor de capacitate mediu de 100,26%.

×
Subiecte în articol: economic