x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reautorizaţi - Zece asigurători vănd RCA in 2008

Reautorizaţi - Zece asigurători vănd RCA in 2008

de Florina Zainescu    |    16 Noi 2007   •   00:00
Reautorizaţi - Zece asigurători vănd RCA in 2008
Sursa foto: Liviu Adascalitei/

Zece societăţi de asigurări - Generali, Omniasig, Asitrans, Asirom, Astra, Ardaf, Asiban, Allianz-Ţiriac Asigurări, BCR Asigurări şi BT Asigurări - au fost reautorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) pentru a comercializa poliţe de răspundere civilă auto (RCA) in 2008.


Zece societăţi de asigurări - Generali, Omniasig, Asitrans, Asirom, Astra, Ardaf, Asiban, Allianz-Ţiriac Asigurări, BCR Asigurări şi BT Asigurări - au fost reautorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) pentru a comercializa poliţe de răspundere civilă auto (RCA) in 2008. Alţi şase asigurători care anul acesta vănd RCA nu au cerut incă prelungirea autorizaţiei, a declarat Angela Toncescu (foto), preşedintele CSA.

El a precizat că tarifele practicate de asigurători la RCA vor continua să crească in următorii ani, ca urmare a majorării limitelor de despăgubiri in caz de vătămare corporală şi daune materiale rezultate in urma accidentelor auto.

Dacă anul acesta limita pentru pagube materiale se ridică la 100.000 de euro, in 2008 va fi 150.000 euro, in timp ce limita in cazul accidentelor rutiere soldate cu vătămări corporale va fi de 750.000 de euro in 2008, cu 25.000 de euro mai mult. La ora actuală, circa 85% din maşinile din Romănia sunt asigurate prin RCA, a mai declarat Buzoianu.

In total sunt incheiate aproximativ 3,483 milioane de poliţe. Pentru care, in primele nouă luni ale anului s-au plătit despăgubiri de 260 de milioane de euro, in creştere cu 51% faţă de perioada similară a lui 2006.

×
Subiecte în articol: economic