x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reduceri de personal, bonusuri de 51 mil. euro

Reduceri de personal, bonusuri de 51 mil. euro

25 Mar 2009   •   00:00

O filială a grupului bancar francez Crédit Agricole, care a anunţat că va elimina 75 de locuri de muncă în Europa pentru a reduce cheltuielile, intenţionează să acorde bonusuri de 51 milioane euro unor angajaţi şi unor cadre din conducere, potrivit cotidianului Libération, preluat de AFP.



"Crédit Agricole Cheuvreux va distribui bonusuri de 51 milioane euro angajaţilor, însă cea mai mare parte a sumelor va reveni conducerii, în 2009", se arată în publicaţia citată, care preia un document al băncii.

Acordarea bonusurilor riscă să alimenteze scandalul remunerării conducerilor unor companii, care a izbucnit marţi în Franţa prin dezvăluirea compensaţiilor de 3,2 milioane euro de care ar trebui să beneficieze directorul general al constructorului de componente auto Valeo. Compania se află în dificultate, iar statul deţine o participaţie de 8% din titlurile constructorului.

Tot marţi, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, s-a alăturat celor care şi-au arătat indignarea faţă de bonusurile primite de angajaţii companiilor cu probleme, spunând că nu mai vrea să vadă prime şi compensaţii financiare sau în acţiuni.

În ianuarie, directorul general al băncii, Georges Pauget, a acceptat, la presiunile guvernului, să renunţe la bonusuile aferente anului 2008.

Crédit Agricole a primit în decembrie 2008 un ajutor financiar guvernamental de trei miliarde euro.
Mediafax

×
Subiecte în articol: economic