x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Retail - Supercomplexe noi in Moldova

Retail - Supercomplexe noi in Moldova

de Daniela Ivan    |    25 Aug 2006   •   00:00
Retail  - Supercomplexe noi in Moldova

Vestul tarii a ramas in urma celorlalte regiuni in ceea ce priveste numarul de supercomplexe comerciale care s-au construit in ultimii ani. Acum, insa, retailerii se uita cu mai mult interes catre Moldova si anunta investitii importante.

Marile lanturi de retail s-au concentrat, pana acum, in vestul si centrul tarii, unde s-au batut in inaugurari de magazine. Putine companii s-au dus in Moldova. In zona sunt prezente cateva nume mari, precum Metro, Billa, Praktiker si Plus, insa nu exista inca nici un hypermarket Carrefour sau Cora. Acum, concurenta acerba care a inceput intre retaileri impinge investitiile si catre granita de vest, mai ales ca dupa integrarea Romaniei in UE multe firme si afaceri se vor muta aici. Deja sunt asteptate si anuntate nume noi, Intermache, Selgros si Mega Discount si cate un supercomplex Cora si Le Clerc.

IASI SI BACAU. Polii investitiilor din Moldova sunt orasele Iasi si Bacau, sustin analistii imobiliari. Iasiul, al doilea oras ca numar de locuitori al tarii, are un potential foarte ridicat, motiv pentru care in viitori doi ani aici si-au anuntat prezenta nume mari, spun specialistii firmei imobiliare Eurisko. Se asteapta construirea a trei magazine ale lantului Kauflannd, un Intermache, un Billa, precum si cate un supercomplex Cora, Le Clerc, Selgros si Mega Discount. In prezent, in Iasi exista un supermarket Billa si doua Universall, un magazin Metro, precum si un mall, numit Iulius Mall. Si la Bacau se afla in constructie cate un magazin Selgross si un Kaufland si sunt deja prezente pe piata Metro, Billa, Praktiker si Plus.

PRAKTIKER. Are in Romania 11 magazine, din care unul singur in Moldova, la Bacau. Doua sunt amplasate la Bucuresti si cate unul la Cluj-Napoca, Ploiesti, Brasov, Timisoara, Oradea, Constanta, Craiova si Arad. Insa, reprezentantii companiei au anuntat ca vor mai deschide pana la finele anului inca patru magazine, din care doua in estul tarii - la Galati si Braila si cate unul la Bucuresti si la Targu-Mures.

KAUFLAND SI PLUS. O alta prezenta in zona este firma germana Kaufland, care are un magazin la Galati si un altul, deschis in aceasta saptamana, la Suceava. Grupul detine 12 complexe comerciale, din care cele doua in Moldova si alte zece in Bucuresti, in Ramnicu-Valcea, la Ploiesti, in Alba-Iulia, in Timisoara, la Baia Mare, la Targu-Mures, la Cluj, la Hunedoara si Satu Mare.

Discounterul Plus a deschis recent un magazin la Botosani pentru care a investit 1,5 milioane de euro si detine alte doua la Bacau. In prezent, grupul are 20 de magazine in Romania si intentioneaza sa deschida, pana la sfarsitul acestui an, alte 20 de magazine, a declarat Uwe Klostermann, director general Plus Discount Romania.

CEL MAI MARE MALL
Arena City Center, cel mai mare mall din Moldova, va fi deschis in Bacau. Deocamdata, s-a pus doar piatra de temeile a viitorului mall. Potrivit poprietarului, un om de afaceri din Bacau, magazinul va avea o parcare de 700 de locuri si o supafata utila de 30.000 de metri patrati. Investitia atinge valoarea de 35 de milioane de euro si va fi finalizata in toamna anului viitor. Potrivit planurilor, un intreg etaj va fi dedicat doar agrementului, se va mai gasi pista de bowling, cinematografe, spatii de joaca pentru copii, restaurante si chiar si o capela. (Mirela Romanet)
×
Subiecte în articol: economic moldova bacau