x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România a împrumutat 500 milioane euro de pe piețele externe. "Este cel mai ieftin împrumut accesat în euro cu maturitate de 7 ani"

România a împrumutat 500 milioane euro de pe piețele externe. "Este cel mai ieftin împrumut accesat în euro cu maturitate de 7 ani"

22 Oct 2013   •   10:26
România a împrumutat 500 milioane euro de pe piețele externe. "Este cel mai ieftin împrumut accesat în euro cu maturitate de 7 ani"

Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat luni 500 de milioane de euro de pe piețele externe de capital, prin redeschiderea emisiunii lansată în data de 12 septembrie 2013, precizează un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

Tranzacția a fost realizată la un randament de 4,15%, în scădere cu 61 puncte de bază față de randamentul inițial de 4,76%.

Oferta a fost suprasubscrisă de aproximativ 5 ori în condițiile unei participări diversificate, atât instituționale cât și geografice a bazei de investitori, potrivit MFP.

'Aceasta tranzacție reprezintă cel mai ieftin împrumut accesat de România în euro cu maturitate de 7 ani, ceea ce confirmă credibilitatea externă a politicilor macroeconomice ale Guvernului', se mai spune în comunicatul MFP.

La începutul lunii septembrie, MFP a împrumutat de pe piața externă 1,5 miliarde euro la un randament de 4,769%.

×