x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România, codașă în UE cu privire la accesul la internet al populației

România, codașă în UE cu privire la accesul la internet al populației

25 Feb 2022   •   17:25
România, codașă în UE cu privire la accesul la internet al populației

Circa 3,3% din populația UE nu își permitea o conexiune la internet în 2020, România fiind pe ultimul loc, aproximativ 19,8% dintre locuitori nepermițându-și accesul la informațiile online, arată Eurostat.

La polul opus, cu cele mai puține persoane care nu beneficiază de internet, sunt Țările de Jos 0,5%, Suedia și Luxemburg 0,5%, Finlanda 0,6%, Cipru și Danemarca 0,7% și Austria 0,9. 

Aproximativ 9,7% dintre cetățenii UE care se află în risc de sărăcie nu își permit accesul la internet. Românii sunt cei mai afectați, 40,9% dintre cei afați în această situație neputând accesa datele online, în timp ce doar 1,1% din suedezi și 1,3% dintre locuitorii Luxemburgului și ai Țărilor de Jos. 

Totodată, 8,6% dintre locuitorii din Comunitatea Europeană și 21,7% dintre cei afați în risc de  sărăcie nu își permit, o dată la două zile, o masă cu carne, pește sau echivalentul vegetarian al acetora. 

Românii sunt printre cei mai afectați, cu 14,7% dintre locuitori în această situație, alături de 14,7% dintre bulgari.

Statele unde oamenii nu-și permit o astfel de alimentație sunt Bulgaria 54,6%, Grecia 45,6%, Slovacia 36% şi România 34,7%.

Starea de viață materială și socială precară are la bază doi indicatori importanți, precum accesul la internet și o masă, la două zile, care să conțină carne.
 

×
Subiecte în articol: internet masa carne