x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rompetrol - Controversele continuă

Rompetrol - Controversele continuă

de Vali Blanaru    |    30 Aug 2007   •   00:00

Disputa privind ora la care a fost informată Bursa de Valori Bucureşti despre schimbarea proprietarului a 75% din acţiunile Rompetrol Group continuă.

Disputa privind ora la care a fost informată Bursa de Valori Bucureşti despre schimbarea proprietarului a 75% din acţiunile Rompetrol Group continuă.

CONTRADICŢII. "BVB nu a recepţionat oficial, in timpul sesiunii de tranzacţionare din data de 27.08.2007, nici un mesaj de la compania de comunicare PR Newswire (agenţia prin care Rompetrol a anunţat vănzarea a 75% din acţiunile grupului - n.r.) despre achiziţia menţionată mai sus. Ştirea a apărut pe fluxul agenţiilor romăneşti şi străine după ora 13:00 (Mediafax, Reuters, NewsIn etc.), fiind preluată tot atunci şi de posturile locale de televiziune. De altfel, chiar pe site-ul PR Newswire, secţiunea Headline Search, comunicatul privind tranzacţia amintită poartă ora 10:06 GMT (13:06, ora Romăniei)", se arată intr-un comunicat al Bursei.

Grupul Rompetrol susţine că anunţul oficial privind tranzacţia prin care compania KazMunayGaz a achiziţionat 75% din acţiunile Rompetrol Group a fost făcut public luni, ora 12:00, ora Romăniei, prin intermediul agenţiei internaţionale PR Newswire, lista de distribuţie incluzănd cu prioritate Bursa de Valori şi CNVM. Insă, CNVM spune că a primit raportatrea luni, la ora 18:41.

ACHIZIŢIE. Compania petrolieră de stat KazMunaiGaz, din Kazahstan, care a preluat 75% din acţiunile grupului Rompetrol, analizează posibilitatea de a achiziţiona şi diferenţa de 25% din acţiuni, a declarat o sursă din firma kazahă, citată de Mediafax. Insă, Dinu Patriciu neagă această afirmaţie. "Nu luaţi in serios orice vorbă. După astfel de deal-uri apar tot felul de speculaţii", a declarat Patriciu. (Vali Blănaru)

×
Subiecte în articol: economic rompetrol