x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Romtelecom vrea să depăşească Vodafone

Romtelecom vrea să depăşească Vodafone

de Jurnalul National    |    08 Apr 2008   •   00:00

Romtelecom are ca obiectiv depăşirea operatorului de telefonie mobilă Vodafone România pe segmentul de servicii de transmisii de date pentru clienţii persoane juridice (corporate) în 2008.

Romtelecom are ca obiectiv depăşirea operatorului de telefonie mobilă Vodafone România pe segmentul de servicii de transmisii de date pentru clienţii persoane juridice (corporate) în 2008.

"Compania a investit 200 de milioane de euro în 2007 în dezvoltarea reţelei şi lansarea de noi servicii, iar pentru acest an va aloca circa 190 de milioane de euro în aceeaşi direcţie. Strategia Romtelecom a început să dea roade: în primul trimestru al acestui an numărul de linii vândute către segmentul corporate a crescut, veniturile au urcat, şi mai mulţi clienţi pe care i-am pierdut în anii anteriori au revenit în portofoliul nostru", a declarat azi directorul comercial al segmentului business al Romtelecom, George Makowski, citat de Mediafax.

Fără aceste investiţii, Romtelecom ar fi dispărut ca operator de pe piaţa telecomunicaţiilor în cel mult cinci ani, a spus Makowski la un forum IT organizat de operator. El a adăugat că principalul concurent al companiei pe segmentul de transmisii de date pentru segmentul corporate este operatorul de telefonie mobilă Vodafone România.

"Evoluţia noastră pe acest segment de piaţă este una foarte bună şi credem că ne vom apropia foarte mult de Vodafone România până la finele anului 2008 şi, de ce nu, chiar să îl depăşim", a afirmat Makowski.

În privinţa planurilor de viitor, Makowski a spus că, în a doua parte a anului, Romtelecom va lansa serviciul de televiziune IPTV, într-o primă etapă ca proiect pilot, urmând ca până în decembrie 2008 să devină comercial pentru toţi clienţii operatorului. El a mai amintit că Romtelecom intenţionează să facă achiziţii pe piaţa telecomunicaţiilor.

"O posibilă achiziţie nu va fi făcută cu orice preţ. Noi căutăm companii de calitate. Totul depinde însă de decizia acţionarilor", a spus Makowski.          

×
Subiecte în articol: economic romtelecom