x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rusia intra in razboiul comercial

Rusia intra in razboiul comercial

06 Iul 2018   •   16:59
Rusia intra in razboiul comercial

Premierul rus Dmitry Medvedev a semnat o decizie ce prevede taxe vamale suplimentare de 25-40% la unele importuri din SUA, ca răspuns la impunerea de către Washington a unor tarife vamale, a anunţat vineri Ministerul Economiei de la Moscova.

 

Taxele vamale suplimentare se vor aplica importurile de fibră optică, echipamente folosite la procesarea metalelor, foraje, construcţia de autostrăzi, industria minieră, a ţiţeiului şi gazelor, a precizat Ministerul Economiei. 

Rusia va impune taxe la bunurile pentru care există înlocuitori ruseşti, a afirmat ministrul Economiei, Maxim Oreshkin. Acesta a adăugat: "Pagubele provocate de restricţiile comerciale ale SUA asupra exporturilor ruseşti sunt estimate la 537,6 milioane de dolari. Măsurile anunţate vineri vor permite Rusiei să acopere o parte din aceste pierderi, aproximativ 87,6 milioane de dolari". 

SUA au anunţat vineri că au început să aplice tarife vamale pentru importuri chineze în valoare de 34 miliarde de dolari. În replică, China a început să impună la rândul său tarife vamale pentru importurile americane. Agenţia de presă Xinhua precizează că tarifele impuse de China pentru importurile americane sunt de 25%, similar cu cele impuse de Washington pentru produsele chineze.  AGERPRES

×