x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sala polivalenta la Romexpo?

Sala polivalenta la Romexpo?

09 Mar 2005   •   00:00

Premierul Calin Popescu Tariceanu a pus ochii pe terenul de la Romexpo, unicul complex expozitional din Romania, pe care vrea sa construiasca o sala polivalenta cu 15.000-20.000 de locuri.

"Vreau ca impreuna cu Primaria Bucurestiului si cu Romexpo sa facem pe actuala locatie a Romexpo (...) o sala polivalenta de 15.000-20.000 de locuri, care sa poata sa serveasca in acelasi timp de sediu expozitional pentru manifestari internationale", a spus premierul intr-o emisiune televizata. El a adaugat ca aceasta sala ar putea fi folosita si pentru manifestari sportive sau culturale. Anuntul premierului a atras simpatia sportivilor. Tenismanul Ilie Nastase a declarat ca "Romexpo ar putea redeveni sala de sport" sau ca "pavilionul central din incinta complexului va fi transformat in sala de sport".

REACTIE. Reactia oamenilor de afaceri nu s-a lasat asteptata. "Intre cele doua declaratii, cea a premierului si cea a reputatului tenisman Ilie Nastase exista o mare diferenta, si anume ca in primul caz avem de-a face cu o intentie de parteneriat public-privat, iar in cel de-al doilea, exista grave incalcari ale statutului proprietatii private a Romexpo", se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB). In document se mai precizeaza ca Romexpo este o societate privata pe actiuni, infiintata in 1991, avand ca actionar majoritar (76,96%) CCIRB, restul apartinand la 868 de persoane fizice. Ca atare, nici o constructie nu poate fi realizata in incinta acesteia decat cu acordul actionarilor si al Consiliului de Administratie al Romexpo. Nici obiectul de activitate al societatii nu poate fi modificat decat cu acordul actionarilor, persoanelor juridice si fizice. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic Romexpo