x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sanevit si Famos iau bani de la AVAS

Sanevit si Famos iau bani de la AVAS

30 Sep 2004   •   00:00

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) intentioneaza sa participe cu un aport in numerar in valoare de 40 de miliarde de lei la capitalul social al Sanevit Arad si cu circa 20,4 miliarde de lei la Famos Suceava.

CATALIN BUDESCU

CONTINUAREA PRODUCTIEI. Prin aceasta masura AVAS doreste sa asigure fondurile necesare pentru continuarea productiei in cadrul celor doua societati, au declarat surse din AVAS. Operatiunea face parte din procesul de pregatire a societatilor pentru privatizare. Companiile specializate in productia de instrumente si aparatura medicala au nevoie de resurse financiare importante care sa le asigure capitalul de lucru necesar continuarii productiei. Procedura urmeaza sa fie reglementata printr-un act normativ, Sanevit Arad fiind sub autoritatea Ministerului Sanatatii care administreaza 96,5% din capitalul social, restul actiunilor fiind ale AVAS. Fosta AVAB a organizat trei licitatii pentru vanzarea societatii, dar nu a primit oferte concrete.

IN SUFERINTA. Sanevit Arad lucreaza in acest moment la cota de avarie, producand ambalaje de plastic, pentru a-si acoperi costurile minime de productie. In iunie 2004, Guvernul a aprobat un memorandum privind majorarea participatiei AVAS la capitalul social al Sanevit Arad. Documentul prevedea ca AVAS sa isi majoreze participatia de la 10 miliarde de lei la 50 de miliarde de lei. Famos Suceava se afla in proprietatea AVAS care detine 98,6% din capitalul social. In iulie 2003, fosta APAPS a scos la vanzare pachetul majoritar de actiuni, fara a primi oferte.

×
Subiecte în articol: economic AVAS